Saturnus’72 dames verliezen van Stompwijk

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Schipluiden 2 (24-12) was nu Stompwijk in Leidschendam de tegenstander. Een ploeg uit de top 3 en van een ander kaliber als in de bekerwedstrijd. Ondanks goede tegenstand gingen de punten toch naar de thuisspelers.

De bekerwedstrijd tegen Schipluiden 2 was vorige week een mooie gelegenheid om het vertrouwen in eigen kunnen weer wat op te kalefateren. Saturnus speelde een goede wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander. Dylan Mulder kwalificeerde de wedstrijd na afloop dan ook met de opmerking dat wij wat kilo’s te kort kwamen.

Saturnus nam nog wel een voorsprong (1-4) maar zag al gauw dat Stompwijk een goede ploeg had. Ze waren in ieder geval sterker dan in de eerste wedstrijd van het seizoen toe Saturnus thuis nog nipt won. Nu keek de ploeg bij rust aan tegen een 12-8 achterstand.

Na rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar geen moment leek het erop dat er voor de Ridderkerkers wat te halen was. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 25-20. Bij Saturnus’72 ontbrak Kirsten Heijboer.

Zondag komt Vires et Celeritas (13.50 uur) op bezoek. Een tegenstander uit de onderste regionen. Voor Saturnus een mooi moment om aan het thuispubliek te laten zien wat de ploeg aan kwaliteit in huis heeft. Zondag speelt ook het tweede van Drechtsteden in Ridderkerk. Bij hen komt Nieuwe Gein 2 op bezoek (15.10 uur).