Sport

Saturnus’72 dames winnen verdiend bij Conventus

De Saturnus handbalsters hebben een verdiende overwinning geboekt bij Conventus. De tegenstander, waar diverse ex collegae uit de Drechtstedentijd actief zijn, werd met 11-15 verslagen. 

De ploeg mistte maar liefst 4 basis speelsters. Daartegenover stond maar één invalster. Met Marike Euser had de ploeg dan ook maar één wissel. Op de bank ontbrak ook de jarige Renate Witsiers zodat begeleidster Anita van der Linden er bijna alleen voor stond. Toekomstig coach Peter van der Bosch kon haar een beetje van advies voorzien. Met de (opnieuw) goed keepende Danielle van de Bosch, bijgestaan door Amber Brandes en Marissa de Pauw, was het lastig voor Conventus om door te verdediging te komen. Ook de hoeken werden goed afgedekt door Demi Muller en Melanie van de Linden. Aanvallend speelde Saturnus haar eigen spelletje en liet zich niet opjagen door de tegenstander. Regelmatig vonden de Ridderkerkers een gaatje in de Zwijndrechtse verdediging. Fraaie treffers van o.a. Danielle van de Bosch, Brigitte Stout, Demi Muller en Marike Euser. Saturnus speelde een prima wedstrijd en behaalde met 11-15 de tweede overwinning in deze voorjaarscompetitie.

Anita van de Linden was trots op de ploeg. “Vooraf was ik toch een beetje bezorgd. We misten best wat basis speelsters. Dan speelden we ook nog tegen een ploeg waar veel speelsters in spelen waarmee we vorig jaar nog samen mee in één team speelden. Maar we speelden gewoon onze eigen wedstrijd en haalde dan ook verdiend de winst binnen”. Zondag is de volgende wedstrijd. Op het Reyerpark is dan S.D.S.’18 de tegenstander.