Saturnus’72 doet goede zaken

Zowel de vrouwen als de mannen hebben zondag in de eigen hal goede zaken gedaan. De dames hebben afstand genomen van de degradatie plekken en zich genesteld in de grote middenmoot (5 ploegen) met 11 punten uit 13 wedstrijden op plaats 7. Savosa, de tegenstander van afgelopen zondag, werd hierbij gepasseerd.

De Barendrechtse tegenstander opende nog wel de score maar zag zich al snel op achterstand gespeeld worden door een ontketend Saturnus. In de 16e minuut was de score opgelopen tot 7-2. Diverse goed opgezette aanvallen werden doeltreffend afgemaakt terwijl de verdediging weinig kansen weg gaf. Van de kansen die Savosa kreeg werd het mederendeel ook nog eens geëlimineerd door een sterk optreden van keepster Chantal Daalder. Ook bij de rust was het verschil 5 treffers (13-7).

Nadat eerst nog een strafworp werd gemist waren het Kimberley van Wijk en Kim Stam die het verschil opschroefde naar 15-7. Net als de laatste twee wedstrijden was er ook nu een dip in het spel van de thuisploeg. De laatste twee wedstrijden werd een zeer goede eerste helft gevolgd door zwakke tweede maar wel met een nipte winst. Savosa, met de goed spelende Danië Al-Amin, kwam terug tot 18-15. Er was even onrust binnen de ploeg. Gelukkig duurde deze dip korter dan de vorige keren en nadat Sanne Bruinzeel de ban had gebroken en Kirsten Heijboer en Romy Muller er 21-15 van hadden gemaakt was de winst binnen. De einduitslag werd 22-17.

Koploper Snelwiek is zondag de ploeg die in Rotterdam te maken krijgt met de runner-up. “Een sterke tegenstander waar we onze handen aan vol zullen krijgen. Maar als we zo spelen als in de eerste helft dan zijn er mogelijkheden”, filosofeerde Muller zondag na afloop. Aanvang is 11.30 uur.