Saturnus’72 eindigt competitie met nederlaag

Het is in de laatste competitiewedstrijd niet gelukt om met twee punten het seizoen af te sluiten. Bij Roda’71 werd een 19-14 nederlaag geleden. Hierdoor eindigt de ploeg in deze mini poule met 8 punten uit 12 wedstrijden op plaats 4. Dat is 4 punten meer dan degradant Twist 2.

Met een gehavend team, veel blessures na een lang seizoen, was het lange tijd een gelijk opgaande strijd. Dan weer één punt voor en dan weer één achter. Verdedigend werden er helaas wat te veel foutjes gemaakt. Gelukkig stond keepster Chantal Daalder een goede wedstrijd te spelen. Het tempo in deze wedstrijd was te laag wat in het voordeel was van de Rotterdammers.

Bij rust stond Saturnus op een 9-10 voorsprong. Na de rust ging de wedstrijd in het lage tempo door waar hij voor de rust was geëindigd. Tijdens het laatste kwartier ging het tempo iets omhoog en kwam Saturnus te kort. “Je kon gelijk merken dat we het niet meer bij konden houden. Het gebrek aan fitte wissels brak ons op”, was de reactie van coach Dylan Muller na afloop. Roda maakte gebruik van de ruimte die ontstond en liep uit naar een 19-14 overwinning.