Saturnus’72 gaat uitdaging aan met Duchenne

De S.V. Saturnus ’72 is de uitdaging aangegaan om Daisy(14), wiens broer Jari(7) de ziekte van Duchenne heeft, te helpen met het ophalen van donaties voor de stichting Spieren voor Spieren. Zij strijden voor een wereld waarin kinderen niet lijden aan of onder een spierziekte.

Er ging een grote schok door de vereniging toen bleek dat bij Jari, een enthousiast handballer, de ziekte van Duchenne werd vastgesteld. Nadat de familie enigszins begreep wat de ingrijpende gevolgen zijn van deze ziekte begon Daisy spontaan met een actie om Spieren voor Spieren te ondersteunen. In Nederland zijn er 20.000 kinderen met deze zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Maar ook aan hulpmiddelen en mooie evenementen die een beetje geluk brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen.  

Saturnus’72 voorzitter Peter Maaskant ging een uitdaging aan en is samen met de club een inzamelingsactie  gestart. Hiervoor is de hulp ingeroepen van o.a. Kelly Dulfer, Inger Smits en Carla van Dijk, speelsters en teambegeleider van het Nederlands Dameshandbalteam en de heer Henk van Os, wethouder sport van de gemeente Ridderkerk. Met diverse acties wordt nu toegewerkt naar de finale van deze actie. Op het programma staan onder andere nog een sponsorloop en een benefietdiner in Theater Het Plein in Ridderkerk.

De start met o.a. Henk van Os en Peter Maaskant.

Benefietdiner

Op donderdag 20 juni wordt dit benefietdiner gehouden in de theaterzaal van “Het Plein”, Koningsplein 1 te Ridderkerk. Vanaf 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur, zal de avond worden gevuld worden met interessante sprekers, muziek en een veiling. De exacte invulling wordt  nog even geheim, gehouden. De kosten bedragen slechts € 100,- per stoel! De genoemde prijs is inclusief een 3 gangen diner (in buffetvorm) en onbeperkt dranken uit het binnenlands assortiment. De opbrengst komt volledig ten gunste van de actie! Over de veiling kan de club al wel iets meer zeggen. Zij veilen onder andere gesigneerde sportshirts van het Nederlands Dames Handbalteam, een gesigneerde handbal, een maatkostuum van Smit Mode, een fiets van Jan Verschoor etc. Deze avond mag u niet missen, het aantal stoelen is beperkt, schrijf dus op tijd in! Inschrijven kan, meld u aan en mail dit aan voorzitter@saturnus72.nl. De gehele avond wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Valk te Ridderkerk. Als u niet deel wil nemen maar de actie wel wil ondersteunen kunt u uw bijdrage overmaken aan: NL72INGB0003075176 t.n.v. Sportvereniging Saturnus o.v.v. Bijdrage Spieren voor Spieren.

Sponsorloop

Zaterdag 22 juni wordt de actie afgesloten met een sponsorloop. Wethouder Henk van Os zal om 09.30 uur het startschot geven voor de loop die start bij de kantine van Saturnus’72 op het Reyerpark. Er kan gelopen worden op de Standaard routes van 5 en 10 kilometer door Ridderkerk. De kosten bedragen € 10,- (5 km) en € 12,50 (10 km). Een Spieren voor Spierenshirt kost € 15,-. Er zijn bij Saturnus’72 op het Reyerpark kleedkamers beschikbaar. Inschrijven kan via website Inschrijven.nl. Vandaar door naar de datum 22 juni en de loop Spieren voor Spieren Ridderkerk. Ook kan via deze link.

Op de foto bovenaan staan Kelly Dulfer, Inger Smits samen met Jari en Daisy.