Saturnus’72, geen schande om te verliezen

Na afloop was Dylan Muller duidelijk, “verliezen van dit D.I.O.S. is geen schande. Voor de rust speelde we onder de maat, in het tweede bedrijf was dit gelukkig aanzienlijk beter”.

De Saturnus’72 dames werden zaterdag in de eerste 10 minuten overrompeld door het Den Hoornse D.I.O.S. De nummer twee van de competitie, samen met Foreholte veruit de sterkste ploegen in de tweede klas, liet direct blijken te komen voor de punten. Pas na 10 minuten kon Saturnus haar eerste treffer laten aantekenen. De thuisploeg had het moeilijk en zocht met een 8-14 stand de rust op. In deel twee ging het beter. Er werd beter aangesloten en ook verdedigend had men meer grip op D.I.O.S. Aanvallend kon het saldo van de eerste helft zelfs ruim verdubbeld worden. Toch kon de thuisploeg er geen echte wedstrijd meer van maken. Daarvoor was het krachtsverschil te groot, maar hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe beter Saturnus’72 een antwoord had op het spel van de tegenstander. Uiteindelijk verloor de ploeg deze wedstrijd met 20-31.

Donderdag speelt de ploeg in de eerste ronde van de beker thuis tegen Schipluiden 2. Een ploeg die uitkomt in de derde klasse. Zondag staat een uitwedstrijd bij Stompwijk op het programma. Thuis was het tegen deze tegenstander nog een benauwde 23-22 overwinning. Inmiddels heeft Saturnus 10 punten uit 9 wedstrijden en de tegenstander 4 uit 7.