Sport

Saturnus’72 handballers zetten zegetocht voort

Het was zondag in Spijkenisse bij H.V.O.S. een regelrechte subtop kraker die door Saturnus met 31-40 werd gewonnen. Alweer de vijfde overwinning op rij. Coach Remco de Jong was dan ook zeer tevreden.

“Een prima wedstrijd zonder noemenswaardige fouten. Waar we in het verleden nog wel eens periode hadden dat we onzorgvuldig en/of te gehaast waren, liep alles vandaag prima.” De Ridderkerkers gingen direct sterk van start. H.V.O.S., dat twee basis spelers miste, werd gelijk in de verdediging gedrukt. De thuisclub had weinig in te brengen en zag hoe het collectief uit Ridderkerk een prima stand bij rust liet optekenen (13-21). Ook in het tweede part hield Saturnus de druk op de ketel. Waar in het verleden er nog wel eens een mindere periode was bleef de ploeg de druk erop houden. H.V.O.S. had niets in te brengen. Het werd een uiterst verdiende 31-40 overwinning op de nummer twee van de ranglijst.

De Jong wilde na afloop niemand speciaal in het zonnetje zetten. “Het is gewoon een prima teamprestatie van een ploeg waarin iedereen wel heeft gescoord.” Bij Saturnus ontbraken Rutger van Luijk en Stefan Soeteman. Soeteman is nog niet helemaal hersteld van zijn enkel blessure. Door deze overwinning komt de ploeg op twee punten van nummer 2 H.V.O.S. terwijl zij een wedstrijd meer hebben. Koploper Hercules, die zaterdag om 20.30 uur op bezoek komt, heeft ook twee punten meer maar een wedstrijd minder. Zij zagen hun wedstrijd tegen Groene Ster afgelast. Dus opnieuw een topduel aan de kop van de ranglijst in de Hoofdklasse C. 

Foto: Vishal Hartmans