Sport

Saturnus’72 heren in de wachtkamer

Er komt geen kwalificatietoernooi voor de heren van Saturnus’72. Vorige week werd het kampioenschap en de daarbij behorende promotie op enkele doelpunten na gemist. Volgens het Nederlands Handbal Verbond zit de ploeg nu in de wachtkamer om via een extra promotie alsnog te promoveren. 

De teleurstelling was vorige week groot toen bleek dat na de gewonnen wedstrijd bij Heerle 24 uur later Hercules ook won en met een beter doelsaldo kampioen werd en promoveerde. Er diende zich voor de nummer twee van de Hoofdklasse C nog een extra promotiekans aan. De nummers twee van de vier hoofdklasse zouden op 12 mei in een rangschikkingstoernooi uitmaken wie er eventueel in aanmerking zou komen voor een extra promotie plaats. Naar nu blijkt zien de andere drie ploegen af van de extra promotie kans en blijft Saturnus’72 alleen over voor deze plek. Binnen enkele weken wordt duidelijk of promotie er alsnog in zit.

Nu de druk van de ketel is zal de selectie nog enkele weken doortrainen en wat oefenwedstrijden spelen. In de tussentijd wordt gebouwd aan de selectie en technische staf voor het volgend seizoen.