Sport

Saturnus’72 is klaar voor de toekomst

Afgelopen vrijdag zijn Dylan Muller (24) en André van den Bosch (55) gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainers van de handbalvereniging Saturnus’72. Hiermee heeft de club het hoofdkader voor volgend seizoen rond en is voorbereid op de toekomst.

Beide trainers zijn geen onbekende voor de Ridderkerkse club. Dylan Muller maakte lange tijd deel uit van de mannenselectie maar moest half dit seizoen met een blessure zijn carrière (voorlopig?) staken. Op dat moment kon hij gelijk doorschuiven als interim trainer bij de heren na het plotselinge vertrek van Zoran Yosimovski. (De Macedoniër moest wegens privé omstandigheden terug naar zijn geboorteland.) De Ridderkerker, met een trainersdiploma op zak, heeft de heren in hun eerste jaar in de hoofdklasse keurig naar de middenmoot geloodst en met de ploeg de afdelingsbeker gewonnen. “Het was een mooie tijdelijke job, maar voor een volledige baan als hoofdtrainer bij de heren is het nog te vroeg. Hiervoor moet ik nog meer ervaring opdoen als trainer en een volgend diploma behalen. Ik ben dan ook blij dat ik het vak kan doorzetten bij de dames. Zij komen uit in de tweede klas en hebben ambitie om door te groeien.” T.C. voorzitter Barné Tholenaars en voorzitter Peter Maaskant waren dan ook blij dat zij Muller zo konden doorschuiven naar de damesselectie. Muller kan beschikken over een flinke damesselectie die samen met de A jeugd een goede basis is voor de toekomst. Muller zijn doelstelling voor volgend jaar is dan ook een plaats in het linker rijtje.

André van den Bosch was tot en met het zaalseizoen trainer bij de dames. Nu maakt hij de overstap naar de heren. Ook hij kan volgend seizoen beschikken over een selectie die aangevuld gaat worden met A junioren. De mannenploeg gaat volgend seizoen voor het tweede jaar de hoofdklasse in. Omdat de focus meer zal liggen op de zaalcompetitie heeft de club moeten besluiten om het eerste team uit de veldcompetitie te halen. De competities overlappen elkaar in oktober waardoor de voorbereiding in gevaar komt. Voorzitter Peter Maaskant vind de beslissing om te stoppen met veldhandbal jammer, maar begrijpt het wel. “We hebben vorig seizoen gezien dat de voorbereiding op de zaal door de veldcompetitie verstoord werd, de belasting op de spelers (te) hoog was en er blessures uit voort kwamen. Veldcompetitie (beton!) en zaal verhouden zich niet tegelijk”. Van den Bosch heeft er zin in en heeft het training-/oefenprogramma voor het nieuwe seizoen al bijna helemaal rond. “Mijn ambities zijn een mooie plek in het linker rijtje”. Half augustus starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.   

Maaskant en Tholenaars zijn blij dat de hoofdposities zijn ingevuld. Zeker nu de vereniging voor het eerst in enkele jaren weer A junioren heeft kan worden gebouwd aan de toekomst. Samen met een flink aantal jeugdteams lijkt de toekomst rooskleurig. Nieuw dit jaar was ook de oprichting van Beach handbal en leuke aanvulling in de handbalsport.

Op de foto, van links naar rechts Peter Maaskant, Dylan Muller, André van den Bosch en Barné Tholenaars.