Saturnus’72 mannen uit gebekerd

Het was een mooi affiche. De Saturnus mannen in de voorronde van de grote beker tegen de tweede divisie ploeg D.W.S. De euforie heeft maar ongeveer 17 minuten mogen duren!

Opnieuw zonder trainer André van den Bosch, voor werk nog steeds in het buitenland, maar met Barné Tholenaars op de bank was de ploeg na twee gewonnen competitiewedstrijden gebrand op een goed resultaat. Helaas moest één van de uitblinkers van zondag, Vincent De Buisson, met een lies blessure aan de kant blijven. Na een zenuwachtig begin (0-2) ontstond er een sterk vervolg op het Saturnus spel. Het was onder andere Ferdy van der Jagt (2x) en Justin Vlasblom die de voorsprong naar zich toe trok (5-3 en 8-5). Maar tegenstander D.W.S. liet het verder niet komen.

Tot twee keer toe werden Saturnus spelers slim uit de wedstrijd gespeeld met tijdstraffen en binnen 4 minuten stond er weer een 8-10 achterstand op het scorebord. Saturnus verviel in een al oude fout. Te snel willen afronden en daardoor bal verlies leiden. Het resultaat een 16-23 achterstand bij rust. Even leek het na rust weer beter te gaan, maar na gelang de tweede helft vorderde verdween ook het geloof in een goed resultaat. Saturnus – D.W.S. werd een rommelige wedstrijd met veel treffers. Uiteindelijk stond er na twee keer dertig minuten een stand van 30-42 op het scorebord.

Tholenaars was na afloop duidelijk. “Veel te veel tegen. D.W.S. was slimmer en ook technisch beter. Wij moeten ons eigen spel blijven spelen, maar dat vergeten we veel te snel. Het enige wat we van deze wedstrijd moeten meenemen is de analyse van de fouten die zijn gemaakt en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen”.

Na een prachtig najaar op het gaan, na de mannen, nu ook de handbalsters de zaal weer in. In de eigen hal spelen de dames om 13.00 uur tegen T.O.G.B. De heren moeten het opnemen tegen Gemini en proberen de bekernederlaag weg te spoelen. Voor beide teams lastige tegenstanders.