Saturnus’72 met Internationaals in actie voor Spieren voor Spieren

Woensdagavond hebben twee Oranje Internationaals de actie Spieren voor Spieren bij Saturnus’72 ondersteund. Net terug van het EK in Frankrijk waren NL teammanager Carla van Dijk en de speelsters Kelly Dulfer en Inger Smits te gast op het Reyerpark. Oranje haalde op het EK een keurige derde plek terwijl Dulfer gekozen werd tot de beste verdediger van het toernooi.

Samen met wethouder sport Henk van Os was de delegatie te gast bij de handbalclub op het Reyerpark om de actie Spieren voor Spieren te ondersteunen. Een actie die Daisy Gorissen (14) spontaan is gestart toen bij haar broertje Jari (7) de ernstige spierziekte Duchenne werd ontdekt. In Nederland zijn er 20.000 kinderen met deze zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte.

Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Maar ook aan hulpmiddelen en mooie evenementen die een beetje geluk brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen. Daisy is samen met het bestuur initiatieven gestart om het Spieren voor Spieren fonds te helpen. De Oranje delegatie bracht onder andere een gesigneerd shirt mee van het Oranjeteam om in te brengen in een veiling. Ook wethouder Henk van Os gaf aan mee te leven met Jari en het initiatief van zijn zus erg te waarderen.  

V.l.n.r.: Inger Smits, Jari Gorissen, Daisy Gorissen en Kelly Dulfer

Voorzitter Peter Maaskant is de uitdaging aangegaan om tijdens de familiedag op 22 juni het streefbedrag € 5.000,- bij elkaar gebracht te hebben voor het goede doel. Hij heeft ook de afspraak gemaakt met de Oranje delegatie om opnieuw in Ridderkerk te zijn.

Aan de actie van Saturnus’72 voor Spieren voor Spieren kan worden gedoneerd op NL72INGB0003075176 t.n.v. Sportvereniging Saturnus-72, o.v.v. Bijdrage Spieren voor Spieren.