Saturnus’72 mist 3 basis speelsters, toch naar winst

Het handbalverbond verbood het verplaatsen van de wedstrijd tegen VELO, maar ondanks het gemis van drie basis speelsters werd toch gewonnen. 

Het was zaterdagavond even wennen zonder de basis speelsters Laura de Vos, Kirsten Heijboer en Kimberley van Wijk. Met de vervangers, Demi Muller en Brigitte Stout, kwam de ploeg al snel op een 0-4 achterstand. “Dat was wel even slikken”, bekende coach Dylan Muller na afloop. “We hadden moeite om elkaar te vinden.” Gelukkig duurde het gewenningsproces niet al te lang en kon worden gestart met een inhaalrace. Dat lukte prima en na ongeveer 20 minuten was de achterstand weggepoetst (5-5). Opvallend was wel dat bijna alle aanvallen via Romy Muller liepen. Vervolgens hielden de ploegen elkaar in evenwicht tot de rust (8-8). Coach Muller hield zijn ploeg in de rust voor dat het anders moest. Meer variatie in de aanvallen en waar mogelijk ook de eigen kansen benutten. De opdracht had dan ook effect. Al snel kwam Saturnus’72 op voorsprong (11-8) voordat VELO iets terug kon doen. De voorsprong van 2 á 3 treffers kon lange tijd worden vastgehouden. Pas toen de thuisploeg twee tijdstraffen achter elkaar kreeg kon VELO de stand recht trekken (15-15). DE laatste 10 minuten waren super spannend. Anderhalve minuut voor tijd (18-18) krijgt VELO een strafworp die door Chantal Daalder wordt gestopt. Uit de daarop voortvloeiende break-out scoort Romy Muller 19-18. Met kunst en vliegwerk kon VELO in de laatste seconden af gehouden worden van de gelijkmaker. Muller was na afloop dan ook zeer te spreken over de werklust van zijn team en ook over de inzet van de invallers.        

Zondag gaat de ploeg op bezoek bij de rode lantaarn dragen WPK/Westlandia. Vooralsnog geen gewonnen wedstrijd, want een kat in het nauw maakt rare sprongen. Aanvang in Naaldwijk is 13.40 uur.

Foto: Ruud de Jong