Sport

Saturnus’72, ook slechte wedstrijden kan je winnen

De mannen van Saturnus’72 hebben zaterdagavond verdiend met 37-33 gewonnen van Heerle. Het was niet mooi, soms slordig, technisch zwak en soms ook een wedstrijd van ren je rot, maar aan het einde van de avond was de winst in de pocket.

De gasten kwamen explosief uit de kleedkamer. Binnen enkele seconden hadden ze een 0-2 voorsprong. Saturnus moest even bijkomen, maar daarna werd het evenwicht hersteld (5-4). Vervolgens ontstond er een wedstrijd waarin de thuisploeg regelmatig balverlies leed omdat het in het tempo van de tegenstander meeging. Over en weer werd er gescoord. Mark Tikkel stopte twee strafworpen terwijl Saturnus er ook twee miste. Zodoende bleef het verschil beperkt tot één a twee treffers (7-8 en 14-12). Aan het einde van het eerste bedrijf was er een mogelijkheid om afstand te nemen bij 15-13. De toegekende strafworp werd gemist waardoor Heerle weer in staat bleek aan te haken. Bij rust was het verschil weer één treffer (16-15). In deel twee nam Justin Vlasblom Saturnus aan de hand. Twee fraaie treffers en het gat leek geslagen (19-16), maar enkele technische fouten en Heerle stond weer op 22-22. En dan is het nog aan keeper Mark Tikkel te danken dat de ploeg niet op achterstand kwam. Coach de Jong greep in en bracht enkele andere spelers binnen de lijnen. Ondanks het feit dat er twee minuten straffen vielen voor Danny Kanters en Nils Erkelens richtte Saturnus zich op. Het werd in de 18e minuut 27-23 en met nog twaalf minuten op de klok leek de buit binnen. Heerle gooide er nog een schepje bovenop en toen Richard van Dijke met 2 x 2 minuten naar de kant moest ontstond er toch lichte paniek. Saturnus ging mee in het tempo van de gasten waardoor het een ren je rot wedstrijd werd. Uit elke aanval werd gescoord. Zelf toen Saturnus met twee man minder binnen de lijnen stond. In de laatste twaalf minuten scoorden beide teams ieder nog 10 keer en was het eerder geslagen gaatje voldoende voor de verdiende overwinning (27-33).   

Coach Remco de Jong was blij met de overwinning. Niet over het vertoonde spel, maar wel over de veerkracht die de ploeg toonde op momenten dat de gasten in meerman situatie waren. Saturnus staat nu, op de helft van de competitie, in gezelschap van een hoop andere ploegen op plek drie met 14 punten uit 11 wedstrijden. Daarboven staan H.V.O.S. met 16 uit 11 en Hercules met 20 uit 11 wedstrijden. Zaterdag 13 januari gaat de competitie weer verder als om 20.30 uur Helius op bezoek komt.  

Foto: Vishal Hartmans