Sport

Saturnus’72 sluit handbal seizoen af in stijl

Een lang seizoen werd zondag tijdens de familiedag in stijl afgesloten. Waar dit seizoen met de meeste teams werd gespeeld onder de naam Drechtsteden (samenwerking van Conventus en D.E.S.’72) is dit vanaf nu weer gewoon Saturnus’72. In de ochtend werden de Drechtsteden dames in hun laatste wedstrijd nog kampioen van de tweede klas. Het werd een 23-18 overwinning op Treffers. Daarna werd op een warm sportpark het seizoen afgesloten met een Saturnus familiedag. 

Maar liefst 9 teams, vier in een “fanatieke poule” en vijf bij de recreanten, speelden in een gezellige ambiance om de eer. Zonder de damesjunioren, die speelden dit weekend nog op een Beachhandbal toernooi in Venlo, was het een gezellige dag. De activiteiten commissie van de club had een leuk programma in elkaar gezet dat werd afgesloten met een barbecue. De “Vedetten” wonnen de fanatieke poule terwijl de “Bokworstbergvogels met een stukje kaas” (foto boven) met de hoogste eer gingen strijden bij de recreanten. 

Eerder die ochtend werd de laatste wedstrijd onder de naam Drechtsteden in Zwijndrecht afgerond. Een damesteam, wat uitkomt in de tweede klas van de breedtesportcompetitie, haalde het kampioenschap binnen. Tijdens een spannende wedstrijd werd met 23-18 gewonnen van De Treffers uit Krimpen aan de IJssel.