Sport

Saturnus’72 speelt volle bak.

Zowel de dames (thuis veld) als de heren (uit zaal) behaalde de verdiende volle winst. Met mooi weer een mooie winst van de dames op Conventus. Ook de mannen haalde de volle winst binnen in Heinkenszand (Z).

Zonder trainer André van den Bosch, voor werk in het buitenland, maar met Barné Tholenaars op de bank werd het bij Orion/G.S.C. in Heinkenszand een prima wedstrijd. Net als vorige week speelde de mannen vanuit een gesloten verdediging met opnieuw een sterke keeper. Ditmaal was het Lennard Huisman die een ruime voldoende scoorde. Vanuit die verdediging konden Vincent De Buisson en Justin Vlasblom veelvuldig in de break-out. Hierdoor kon een 11-17 voorsprong worden opgebouwd bij rust. Na de rust was er een kleine dip. Vier opgelegde kansen werden om zeep geholpen, pas na vijf minuten was het Stefan Soeteman die de Ridderkerkers weer op scherp zette. Binnen enkele minuten werd aangezet naar 15-25 alvorens de teugels konden worden gevierd. Het eindresultaat was een mooie 21-28 overwinning. 

De dames traden thuis aan tegen het Zwijndrechtse Conventus. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat Saturnus beter was. Het stond al binnen 10 seconden (!) 1-0 door Silvia Bruggeman. De dekking stond als een huis. Ondanks dat er diverse aanvallen succesvol werden afgerond ging het nog niet zoals trainer Dylan Muller het wilde. “We hadden meer tempo moeten maken. Nu lieten we Conventus in onze buurt. Bij rust stond het maar 10-7”. In het tweede deel werd het tempo opgeschroefd. Kirsten Heijboer scoorde 6 (!) keer op rij waardoor het gat geslagen was. De rest van de wedstrijd kon daarna rustig worden uitgespeeld. Er kwam een keurige 18-12 0verwinning op het wedstrijd formulier. 

Zondag opnieuw een thuiswedstrijd voor de dames. De laatste veldwedstrijd alvorens op 28 oktober de zaalcompetitie van start gaat. De generale repetitie voor een hopelijk succesvol zaalseizoen. Al is het geen gemakkelijke tegenstander. Koploper Vires et Celeritas uit Gouda komt op bezoek. De mannen hebben woensdag het beker treffen met tweede divisionist D.W.S. (20.00 uur in de eigen hal op het Reyerpark) waarna er een vrij weekend volgt.  

Programma

Woensdag 17 oktober
Heren (zaal) 20.00 uur Saturnus’72/1 – D.W.S. 1 (voorronde landelijke beker)

Zondag 21 oktober
Dames 13.30 uur Saturnus’72/1 – Vires et Celeritas 1