Saturnus’72 troeft O.D.I.S. af

“Onnodig”, was vorige week de reactie van coach Muller na afloop van het onnodige gelijke spel bij Hercules. Zondag kon hij na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen O.D.I.S. met een brede glimlach zeggen dat zijn ploeg verdiend had gewonnen.

Zonder Laura de Vos, maar met de B junioren Marloes Bode en Natasja van der Linden, waren de ploegen het eerste deel van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Pas na de 19e minuut (7-7) kon de thuisploeg het verschil enigszins uitdrukken in doelpunten (9-7). Verdedigend was de thuisploeg, opnieuw onder leiding van de sterk keepende Chantal Daalder, in staat de fysiek sterke tegenstander de baas te blijven. Bij rust was de stand dan ook opgelopen tot 12-8.

In het tweede part liep de voorsprong al gauw op tot 15-8. In het eerste deel van de tweede helft had scheidsrechter Hartman zijn handen vol aan twee gemotiveerde ploegen. Dit had tot resultaat dat er diverse tijdstraffen werden uitgedeeld. O.D.I.S. wenste zich niet op voorhand neer te leggen bij een nederlaag en kwam rond de 26e minuut terug tot 20-16. De Ridderkerkers raakte niet in paniek, waar dat vroeger nog wel eens anders was. Nu liet Saturnus het niet verder komen en sloot de wedstrijd af met 22-17.

Door dit resultaat staat de ploeg nu op een verdiende 4e plek. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Schipluiden dat één punt meer heeft en ook één plaats hoger staat. Maar voor het zover is speelt de ploeg donderdag 6 februari om 20.00 uur in de tweede ronde van de beker. In Vlaardingen is Twist 2 de tegenstander.