Sport

Saturnus’72 vrouwen overklast door Verburch 3

De Saturnus’72 vrouwen verloren zaterdagavond kansloos met 11-21 van Verburch 3. Een ploeg die na Feyenoord hoog op de ranglijst staat. Al leek in de eerste zes minuten niets op de naderende nederlaag. Saturnus pakte brutaal een 4-0 voorsprong. 

Saturnus begon voortvarend aan de ontmoeting met het sterke Verburch. Via o.a. twee fraaie treffers van Demi Muller stond de ploeg al snel op 4-0. Helaas kon deze sterke periode niet worden doorgezet. Na een kwartier kwam Verburch op gelijke hoogte (5-5). Verdedigend liet Saturnus flink wat steken vallen, iets wat de goed keepende Melissa van de Bosch niet allemaal kon repareren. Daarom liepen de gasten bij rust al uit naar 7-12. Aanvallend stokte het ook bij de Ridderkerkers. Er was een fase, 10 minuten voor en 10 minuten na de rust, dat er door Saturnus niet werd gescoord. Coach Renate Witsiers trachtte de bakens te verzetten door de ploeg anders te laten spelen. Met positief resultaat. Het verschil werd terug gebracht tot 11-13. Helaas was de opleving van korte duur. Enkele malen onnodig balverlies zorgde ervoor dat Verburch de wedstrijd weer onder controle kreeg (11-17). Erger nog, Saturnus kon helemaal geen vuist meer maken en niet meer tot scoren komen. Met 11-21 werd dan ook kansloos verloren. De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende zeer jonge scheidsrechter Milano Kraaijeveld.    

Coach Renate Witsiers zag een verdiende overwinning voor de tegenstander. “Wij waren niet op ons best en lieten het kaas van onze boterham eten door de soms (te) fanatieke tegenstander. Door deze nederlaag staan we op de laatste plek, een plek waar we gezien onze kwaliteiten niet thuis horen”, oordeelde Witsiers na afloop. Donderdag 11 januari (19.00 uur), gaat de competitie verder met de inhaalwedstrijd tegen het eveneens laag geplaatste T.O.G.B. 2. Zaterdag 13 januari komt daarna om 19.00 uur Helius op bezoek. Twee mogelijkheden om het herstel in te zetten.

Foto: Vishal Hartmans