Scheidsrechter beïnvloedt wedstrijd SHO-RVVH

RVVH verloor de uitwedstrijd bij SHO met 4-2. Een ruime 0-2 ruststand bleek niet voldoende voor de winst. Cruciaal daarin was de beslissing van de leidsman kort na de rust toen RVVH geen penalty kreeg maar juist een tweede gele kaart voor Mahmut Sönmez waardoor de Ridderkerkers met z’n tienen verder moesten en de thuisclub daar optimaal van wist te profiteren.

En de middag was nog wel zo mooi begonnen voor RVVH. De eerste helft was duidelijk voor de Ridderkerkers die de thuisploeg volledig in de tang had. RVVH heerste en SHO wist daar totaal niets tegenover te stellen. Na al eerdere kansjes voor Brandon Könemann en Papito Merencia was het na twaalf minuten dan ook raak. Met een heerlijke steekbal zette Sönmez Könemann alleen voor keeper Peter Konings, die koel werd gepasseerd door RVVH’s topscorer, 0-1. En toen amper twee minuten later Christiaan Sprangemeijer na weer een heerlijke steekpass door diezelfde Konings binnen de beruchte lijnen werd aangetikt, kreeg RVVH een penalty. Könemann schoot deze met veel overtuiging binnen. Een 0-2 tussenstand na amper een kwartier spelen. RVVH ging door en bleef de baas op de ‘Kikkershoek’. SHO kreeg geen grip op de wedstrijd en RVVH kreeg nog meer mogelijkheden. Een van de linkerkant naar binnen komende Sönmez passeerde twee tegenstanders om vervolgens vanaf de zestienmeterlijn uit te halen. Keeper Konings redde met moeite. Even later probeerde Jesse Eggers het met een snoeiharde verre vrije trap. Maar weer stond Konings in de weg door de bal weg te stompen. SHO kwam de laatste minuten voor rust wat meer richting de RVVH goal maar meer dan wat druk leverde dit vooralsnog niet op. De ruststand was dan ook volkomen verdiend 0-2.

Na de rust veranderde er echter in korte tijd heel veel. Binnen vijf minuten was daar namelijk de aansluitingstreffer toen Rowdy Rijsdijk een van richting veranderde vrije trap enigszins gelukkig zag binnenploffen, 1-2. Nauwelijks vijf minuten daarna dan het gewraakte moment. Links in de zestien werd Sönmez bij een aanvallende actie aangetikt en waar iedereen, dus vriend en vijand, een strafschop verwachtte voor RVVH gaf scheidsrechter J. Knetsch een vrije trap vanwege een Schwalbe en een gele kaart aan Sönmez. Daar hij in de eerste helft ook al was geboekt kon hij dus tot ontzetting van heel blauw wit vertrekken en werd RVVH gereduceerd tot tien man. SHO profiteerde direct want twee minuten later lag de gelijkmaker achter Nick Sanders. Een corner van links kon door de vrijgelaten Danny Kerpel bij de tweede paal worden binnen gekopt, 2-2. Een derde domper in feite in tien minuten spelen na de rust. Maar het werd nog erger. Net na het uur was daar dan ook nog eens de achterstand. Andrew van Tiggelen, inderdaad zoon van de aanwezige Adri, vond in twee pogingen de verste hoek, 3-2 en de wedstrijd volledig gekanteld. SHO heerste nu in de wedstrijd en was met een kopbal van Mitch Fransen dichtbij weer een treffer. RVVH wisselde zo’n 20 minuten voor tijd drie spelers ten einde nog iets te forceren, maar het ontbrak aan de finesse bij de sporadische uitbraken waarbij toch zeker mogelijkheden waren. SHO beukte verder op de goal van RVVH. Een verre bal vanaf de rechterkant getrapt door Kevin Angel Queijo belandde via Tarik Yekhlef op de paal waarna invaller Jasper Huisman bijna scoorde. Een hele verre vrije trap van net over de middellijn van Rijsdijk belandde op de bovenkant van de lat. De terugspringende bal werd door de ver uit zijn goal gekomen Sanders wat onstuimig verdedigd waarbij hij zichzelf ernstig blesseerde en helaas moest uitvallen. Daar RVVH eerder al drie keer gewisseld had trok Eggers het keeperstenue aan om de laatste minuten als keeper vol te maken. Hierdoor reduceerde RVVH dus tot negen man. Ook toen probeerde RVVH nog iets te forceren en leverde het nog enkele corners op maar zonder rendement. Het slotakkoord was voor de thuisclub. In de blessuretijd redde Eggers eerst knap op een inzet van Huisman maar was hij in de rebound kansloos toen Angel Queijo wel raak prikte, 4-2. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld.

Het voert te ver om de nederlaag op de scheidsrechter af te schuiven, RVVH had zelf voor de rust ruimer afstand kunnen nemen immers, maar de beslissing in de 53e minuut was wel van invloed op de wedstrijd. RVVH moet de wonden likken en voorlopig maar weer naar beneden kijken en zich richten op de uitwedstrijd volgende week in en tegen Nootdorp.

90+3. Angel Queijo 4-2

Scheidsrechter J. Knetsch gaf geel aan Bison (SHO) en aan Sönmez 2x, dus rood (53e minuut).