Sport

Scholentoernooi bij Poseidon ’56 beslist na strafworpen

Na een onderbreking van twee jaar heeft Poseidon ’56 het traditionele scholentoernooi weer opgepakt. Voor de COVID-pandemie organiseerde Poseidon ’56 jaarlijks het scholentoernooi om de Ridderkerkse basisschooljeugd te enthousiasmeren voor de waterpolosport. Deze draad werd afgelopen zaterdag opnieuw opgepakt.

Acht teams van vier scholen meldden zich zaterdagmiddag in zwembad De Fakkel voor de schoolstrijd. De ploegen waren netjes verdeeld in twee groepen van vier en op twee velden werd er serieus gestreden om de zeges. Na het afsluiten van de poulefases bleken de ploegen van De Bongerd en De Regenboog allebei hun poule te hebben gewonnen en mocht in de finale worden beslist wie de sterkste was.

Het werd een uiterst spannende finale. Na de reguliere speeltijd van twee maal vier minuten stond het gelijk: 4-4. En ook na de verlenging van twee maal twee minuten kon met een 6-6 stand nog geen winnaar worden aangewezen. Strafworpen moesten dus de beslissing brengen. Die werden door De Bongerd het beste genomen en zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. De Regenboog werd hierdoor tweede en de ploeg van De Fontein kreeg de prijs voor de derde plaats na het winnen van de troostfinale.