Sensationele winst voor KCR

KCR heeft afgelopen zaterdag 9 april 2022 in Middelburg goede zaken gedaan in het eerste degradatieduel tegen ONDO. Na een zinderende slotfase trokken de Reyerparkbewoners aan het langste eind: 26-27. Dat zal het team van Patrick den Hertog vertrouwen geven voor het thuisduel aanstaande zaterdag. Aan de andere kant is de marge zo miniem, dat er maar één optie is: ook het tweede duel winnen. Het overall resultaat over de twee duels is straks immers beslissend.

Gesteund door een grote supportersschare die een deel van de tribune had omgebouwd tot een soort KCR-fort schoot KCR uit de startblokken. Treffers van Remon de Vos, Mark van der Schelling, Sabine Vlasblom en Floris Jan Bode (de laatste scoorde een formidabel eenhandig doelpunt terwijl hij met zijn rug naar de paal gekeerd stond) zetten de gasten op een vlotte 0-4 voorsprong. Heel even dreigde een walk-over voor de thuisploeg, maar na de vlotte openingsfase wist met name het eerste aanvalsvak de korf moeizaam te vinden, waarbij een aantal opgelegde kansen werd verprutst. ONDO kroop dichterbij om bij 7-7 langszij te komen. Daarna hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, zodat de 12-12 ruststand een logische was.

De gelijk opgaande strijd zette zich na de rust voort, totdat de Zeeuwen bij 21-20 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Dit gaf de thuisploeg energie en vertrouwen. KCR leek te wankelen en moest zien hoe ONDO uitliep tot een 24-21 voorsprong. Mark van der Schelling bracht het verschil terug tot twee treffers, waarna Sabine Vlasblom twee schoten nodig had om de ploegen weer in evenwicht te brengen: 24-24. Hoewel KCR zaterdag een echte teamprestatie neerzette, was het toch Vlasblom die haar team in de race hield. Ze was goed voor negen treffers, waarbij met name in de tweede helft haar schotpercentage tipte aan League-niveau. Even later knalde Van der Schelling KCR weer op voorsprong, maar ONDO antwoordde direct: 25-25. Er stond toen nog één minuut op de klok.

De laatste 30 seconden waren vervolgens misschien wel de meest sensationele uit de historie van KCR. Sabine Vlasblom mikte 20 seconden voor tijd de 25-26 binnen, maar tien tellen later was het alweer gelijk. In de allerlaatste aanval van de wedstrijd parkeerde Remon de Vos zijn tegenstander en kreeg een kans op een vrije doorloopbal. Daar waar hij eerder in de wedstrijd een aantal opgelegde kansen miste bleef De Vos nu ijzig kalm en rondde met nog één seconde op de klok beheerst af: 26-27. Het uitvak ontplofte, direct gevolgd door het eindsignaal van een heel relaxed fluitende arbiter.

De ontlading na afloop was enorm en begrijpelijk. Maar ondanks de vreugde was daar toch ook al snel het besef dat er nog niets is beslist, temeer daar ONDO twee vaste krachten mistte, die straks waarschijnlijk wel van de partij zullen zijn.

KCR zal zaterdag 16 april 2022 opnieuw alles van zichzelf moeten vragen. Gesteund door een volle Fakkel moet een goed resultaat echter zeer zeker mogelijk zijn. Aanvang van het allesbeslissende duel: 20.00 uur.