Slechte beurt RVVH

RVVH bewees zichzelf een slechte dienst. In de uitwedstrijd tegen Heinenoord werd knullig in de blessuretijd verloren waardoor deelname aan de nacompetitie voor behoud van het eerste klasserschap weer heel reëel lijkt geworden.

In een wederom zeer matig duel leek de eerste helft er één tussen twee ploegen die niet wilden verliezen. RVVH en Heinenoord grossierden beiden in oeverloos elkaar achterin de bal toeschuiven. Voor het publiek op de zonnige “Tienvoet” viel er niet veel te genieten. Schaken doe je op een schaakbord niet op een voetbalveld. Helemaal onbegrijpelijk was het misschien niet gezien de stand op de ranglijst maar leuk is anders. Toch ging RVVH met 0-1 de rust in. Een goede aanvallende actie van Mahmut Sönmez over de rechterkant werd op juiste waarde geschat door Brandon Könemann. Hij kwam goed voor zijn man bij de eerste paal en bracht de Ridderkerkers aan de leiding. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust was het veel te snel weer gelijk. Na vijf minuten beging Jesse Eggers achterin een kapitale fout. Hij wilde de bal terugkoppen op keeper Donovan Levestone maar zag daarbij Mitch Fransen over het hoofd. Deze profiteerde door de bal over de RVVH goalie te lepelen, 1-1. Daarna ontspon zich een door veel irritaties gespeelde tweede helft. Scheidsrechter P.A. de Waard moest alert blijven bij de nodige stevige charges die met name Sönmez kreeg te verduren. Hoewel het duel gelukkig nooit ontspoorde was het als kijkspel toch niet echt goed te noemen. Kansen waren er na de rust misschien iets meer voor de thuisclub, RVVH creëerde nauwelijks iets. Waar een 1-1 deling in de maak leek, pakte het in blessuretijd toch anders uit. RVVH verdedigde uit maar verloor op het middenveld de bal. Met een snelle steekpass stond invaller Sander de Heus ineens vrij voor Levestone die vervolgens het antwoord schuldig moest blijven op zijn inzet, 2-1. Hoewel RVVH daarna ineens wel kansen kon creëren (waarom toen pas?), werd er niet meer gescoord. Ondanks een verschrikkelijk grote kans voor de zojuist ingevallen Cerezo Drenthe. Gino Boers had na een goede aanval de paal geraakt en Drenthe kreeg de rebound voor de voeten. Een compleet leeg doel ten spijt joeg hij de bal anderhalve meter over. Daarmee eigenlijk de nederlaag van RVVH bezegelend.

RVVH moet nu komende zaterdag thuis van Brielle winnen en is dan nog afhankelijk van andere uitslagen of het wel of niet is uitgespeeld. Een status die niet had gehoeven deze middag.

Heinenoord – RVVH 2-1 (0-1)
40. Könemann 0-1
51. Fransen 1-1
90+1. De Heus 2-1

Gele kaarten: Salaz, Stolte en van Dam (allen Heinenoord) en Sönmez (RVVH).