Slikkerveer bekert eenvoudig verder

In het laatste duel van de eerste bekerronde was sv Zuid West Den Haag de tegenstander. Op het eigen Reijerpark kwam Slikkerveer meteen goed uit de startblokken.

In de eerste minuut was de eerste kans voor Ryan van Dongen, die een voorzet vanaf rechts op doel schoot, maar via een verdediger naast gaan. Twee minuten later overkwam Damion Janssen hetzelfde na zijn inzet bij een vrije trap. In de vijfde minuut was het Bas Mulder die vanaf de linkerflank voorgaf op Ruben Silva Lopez, maar die kopte over. Daarna nam Slikkerveer even was gas terug om in de dertiende minuut toe te slaan. Ruben Silva Lopez veroverde de bal goed op het middenveld terug en lanceerde Ronald Capelle, die de bal langs de keeper in de touwen joeg: 1-0. Twee minuten later volgde ook een eerste kansje voor de bezoekers. Een afstandsschot belandde op de bovenkant van de lat. Weer een minuutje later volgde een echte kans voor de Hagenaars. Een vrije trap werd goed uit doel getikt door Tom Mulder. Meteen daarna trok Slikkerveer het initiatief weer naar zich toe. Dat leverde kansen op voor Mitchell van Esveld, die over schoot en Ruben Silva Lopez zag zijn inzet maar net naast getikt. Zes minuten voor rust was het Ruben Silva Lopez, die Bas Mulder goed diep stuurde. Bas Mulder bedacht zich niet en speelde eerst de keeper uit, om daarna de bal in een leeg doel te schieten: 2-0. Een minuutje later werd het zelfs 3-0 toen Ronald Capelle op de rand van de zestien al tijd en ruimte kreeg om uit te halen. Een laatste kans voor de rust was voor Ryan van Dongen, die over schoot. Zodoende bleef het 3-0 bij rust.

In de tweede helft opende Slikkerveer meteen de aanval richting de eigen kantine. De eerste de beste aanval ging over meerdere schijven, waarna Ruben Silva Lopez voorzette en een verdediger van de bezoekers de bal in eigen doel werkte via de binnenkant van de paal: 4-0. In de 49-ste minuut deed Zuid West uit een counter iets terug. Een aanval via de rechterflank werd in het centrum binnen gewerkt: 4-1. Vijf minuten later zag Ruben Silva Lopez een vrije trap weg gestompt worden door de goalie, waarna Jesse Ringlever de rebound binnen leek te schieten, maar de doelman tikte de bal nog net tot hoekschop. De volgende kans was voor Ryan van Dongen. Op aangeven van Bas Mulder ging zijn schot via de keeper naast de verkeerde kant van de paal. In de 65-ste minuut was het wel weer raak voor Slikkerveer. Ruben Silva Lopez rondde een groots opgezette aanval af met een strak schot in de korte hoek: 5-1. Ook de aanval van drie minuten later ging over meerdere schijven. Kevin Medina legde in de zestien goed terug op Bas Mulder, die zich niet bedacht en de 6-1 aantekende. In het laatste kwartier van de wedstrijd bleef Slikkerveer de kansen opstapelen. Ryan van Dongen schoot in het zijnet, Robert Kosten schoot naast en Mitchell van Esveld zag zijn inzet gestopt door de Haagse doelman. Ook Ruben Silva Lopez en opnieuw Robert Kosten kregen nog kansen, maar een treffer kwam er niet meer. Het bleef bij de 6-1 winst en dat betekende dat de ploeg van trainer André Stafleu zonder ook maar een puntje te morsen zichzelf plaatst voor de volgende bekerronde.

Aankomende zondag 20 september begint de competitie. Slikkerveer speelt dan om 14.00 uur uit in Schiedam tegen Kethel Spaland.

Opstelling: Tom Mulder, Mitchell van Esveld, Iwan Tewelde (68 – Iwan Tewelde), Damion Janssen, Thomas van Prooijen, Kevin Medina (71 – Destin Makiesse), Jesse Ringlever (62 – Dijmon Tewelde), Ryan van Dongen, Bas Mulder (68 – Robert Kosten), Ruben Silva Lopez en Ronald Capelle.