Sport

Slikkerveer bij Blijdorp onderuit met 3-1

Afgelopen zondag 10 maart speelde Slikkerveer voor de tweede keer dit seizoen uit bij Blijdorp. Dit keer als tweede duel in de nieuwe competitie. In de stromende regen en vol in de wind was het moeilijk voetballen.

De thuisploeg begon ook meteen fel aan het duel. Patrick Werkhoven moest meteen al in de eerste minuut handelend optreden op een schot van dichtbij, maar deed dat goed. Uit de corner die volgde kopte Blijdorp op de lat en kwam Slikkerveer goed weg. In de twintigste minuut moest Slikkerveer met het uitvallen van Cas Leenders, die werd vervangen door Steven de la Rambelje, ook weer even slikken. Toch kreeg de ploeg van trainer André Stafleu daarna wat meer grip op het duel. In de 22-ste minuut kreeg Dylan Vrijman de eerste kans voor Slikkerveer, maar zijn schot was niet hard en verrassend genoeg voor keeper Henriques van Blijdorp. Een minuut later zag Rene Beute zijn schot vanaf de rand van de zestien naast gaan.

Waar Slikkerveer dacht de aanval in te kunnen blijven zetten, daar was het Blijdorp dat uit een snelle tegenaanval via Rominio Varela de 1-0 scoorde. Slikkerveer was daarna even een tijdje van slag, kon de bal niet goed meer in de ploeg houden en dat leidde tot een tweetal corners op rij. De eerste kon nog door een verdediger van de doellijn gehaald worden. Bij de tweede corner bleef deze hangen in een scrimmage van spelers. Djeffri Lopes Roque benutte de situatie het beste en schoot van dichtbij de 2-0 binnen. Dylan Vrijman kreeg daarna nog een kansje om de aansluitingstreffer te maken, maar Henriques was snel uit zijn doel om dat te voorkomen. Zodoende bleef het 2-0 bij rust.

In de tweede helft was het al binnen drie minuten 3-0. Jeffrey Salazar Teixeira schoot van buiten de zestien hard in de kruising. Bij Slikkerveer gingen daarna de spreekwoordelijke kopjes omlaag en leek de wedstrijd gespeeld. Met Ronald Capelle als wissel voor Damion Janssen kwam er een extra aanvallende impuls bij. Eerst werd op randje buitenspel Cerezo Fung-A-Wing teruggefloten, die alleen op doel af kon gaan. Daarna werd ook een treffer van Ronald Capelle wegens buitenspel geannuleerd. Toch bleef Slikkerveer voor een beter resultaat strijden. Een afstandsschot van Dylan Vrijman werd stijlvol gepakt door Henriques. In de 60-ste minuut moest Henriques wel capituleren nadat Ronald Capelle het voorbereidende werk had gedaan en Cerezo Fung-A-Wing bij de tweede paal eenvoudig kon binnenwerken: 3-1. Daarna kwamen er nog wel kansen voor Cerezo Fung-A-Wing en Ronald Capelle, maar gescoord werd er niet meer. Ook maakte Miguel Oole Garcia nog een kwartier voor tijd zijn debuut in het eerste elftal. Hij verving Rene Beute, maar het bleef 3-1, waardoor Slikkerveer op de nieuwe ranglijst zakt naar de voorlaatste plaats. Komende zondag 17 maart speelt Slikkerveer haar volgende wedstrijd thuis op het eigen Reijerpark om 14.00 uur tegen DONK uit Gouda.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders (20 – Steven de la Rambelje), Boy van Reede, Nick Geluk, Damion Janssen (50 – Ronald Capelle), Jesse Ringlever, Rene Beute (75 – Miguel Oole Garcia), Chevillio Halden, Cerezo Fung-A-Wing en Dylan Vrijman.