Sport

Slikkerveer bij koploper Zwarte Pijl in evenwicht

Op zaterdag 28 oktober 2023 speelde Slikkerveer in het Rotterdamse Prinsenland tegen koploper Zwarte Pijl. Een echte topper in deze afdeling, die ervoor zorgde dat beide teams op hun best tevoorschijn kwamen.

In de openingsfase was de eerste kans voor Slikkerveer. Bas Mulder werd goed aangespeeld op de rand van de zestien en zijn schot ging maar net over het doel. Vijf minuten later kreeg ook Zwarte Pijl een eerst goede kans. Oud-Feyenoorder Ricky van Haaren schoot hard op doel, maar Ricardo Kieboom tikte de bal goed corner. In de negende minuut was het Ronald Capelle die keeper Belgraef uittestte met een afstandsschot, maar ook die stond goed op zijn post. Over en weer kregen beide ploegen wel kansjes, maar geen echt uitgespeelde kansen. Voor rust kregen Sem Meulstee (schot naast) en Jochem Kouwenhoven (schot net over getikt door Belgraef) nog kansen om Slikkerveer op voorsprong te zetten, maar het lukte steeds net niet. Aan de ander kant moest Ricardo Kieboom ook nog een paar keer goed aan de bak. Voor de rust golfde het spel met regelmaat over en weer, maar had Slikkerveer een licht overwicht. Het bleef tot aan de rust 0-0.

In de tweede helft waren de rollen lichtjes omgedraaid en was Zwarte Pijl vaker in balbezit. In het eerste deel van de wedstrijd kreeg Slikkerveer nog amper kansen, maar ook de thuisclub moest het hebben van afstandsschoten. In de 66ste kwam Ricardo Kieboom goed zijn doel uit om een diepe bal te onderscheppen. Delba van Zwarte Pijl kon hem echter niet op tijd ontwijken, waarna een botsing volgde. Ricardo Kieboom probeerde het daarna nog even, maar moest al snel gewisseld worden Patrick Werkhoven. De kansen waren voor beide doelen een zeldzaamheid. Er werd voor elke meter op het veld gestreden door beide teams, maar ze hielden elkaar goed in evenwicht. Vijf minuten voor tijd redde Ronald Capelle goed voor de doellijn toen Zwarte Pijl counterde na een corner van Slikkerveer. De grootste kans van de wedstrijd kwam in de 92ste minuut. Een voorzet van Ryan van Dongen werd door een verdediger weggekopt in de voeten van Bas Mulder. Hij bedacht zich niet en schoot hard op doel. Belgraef kon de bal op tijd wegstompen, zodat er in deze wedstrijd niet gescoord werd. Het bleef 0-0, dat voor beide teams een terecht uitslag was.

Aanstaande zaterdag 4 november 2023 speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis op het eigen Sportpark het Reijerpark tegen Overmaas.

Opstelling: Ricard Kieboom (71 – Ricardo Kieboom), Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vught, Thomas van Prooijen, Ryan van Dongen, Jesse Ringlever, Bas Mulder, Ronald Capelle, Sem Meulstee en Jochem Kouwenhoven (69 – Robert Kosten).

Foto’s: Roelie ’t Jong