Slikkerveer blijft tegen HOV/DJSCR steken op 1-1

In het eerste duel van het tweede gedeelte van de competitie trad Slikkerveer op het eigen Reijerpark aan tegen het Rotterdamse HOV/DJSCR.

Beide ploegen opende voorzichtig, maar al in de dertiende minuut was het raak voor Slikkerveer. Dylan Vrijman werd goed aangespeeld op de penaltystip en schoot beheerst in de verre hoek binnen: 1-0. Daarna probeerden de bezoekers de gelijkmaker te realiseren, maar was het Patrick Werkhoven die Slikkerveer goed in de race hield op schoten van Van der Linden en Khalifi. Ook in de 33-ste minuut stond Van der Linden oog in oog met Patrick Werkhoven, die de bal keurig naar de zijkant wist te tikken. Aan de andere kant werd een minuut later een overtreding begaan op Ronald Capelle in de zestien, maar scheidsrechter Bosschieter wuifde het van veraf weg. Weer twee minuten later redde Patrick Werkhoven goed op een vrije trap en had hij geluk, dat de rebound tegen de paal werd geschoten. Vier minuten voor de rust werd wederom een overtreding begaan op Ronald Capelle in de zestien, maar ook dit keer werd geen penalty gegeven, waar dat wel terecht was. Zodoende bleef het 1-0 bij de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer er met regelmaat goed uit. In de 54-ste minuut was Damion Janssen onderweg naar de 2-0, maar scheidsrechter Bosschieter ging onterecht mee met het vlagsignaal van zijn assistent. Janssen begon aan zijn rush zeker met twee meter van buitenspel vandaan, maar helaas ging de kans in rook op. Daarna bleef Slikkerveer kansen creëren met voorzetten vanaf de flanken. Dat leverde kansen op voor Ronald Capelle en Boy van Reede, maar beide kopten over. Aan de andere kant kreeg HOV/DJSCR ook meerdere kansen op rij om tot scoren te komen. Een schot van Khalifi belandde op de paal en Van der Linden schoot van dichtbij net naast. Een kwartier voor tijd viel dan uiteindelijk toch de gelijkmaker. Youssouf el Bahri drukte de gelijkmaker over de lijn: 1-1. Dat bleek ook meteen de laatste echt grote kans in deze wedstrijd, want daarna probeerden beide teams het nog wel, maar hoefden de keepers niet echt meer in actie te komen. De wedstrijd eindigde met een 1-1 gelijkspel, waar beide ploegen kansen hadden op een overwinning.

Op dinsdag 5 maart speelt Slikkerveer om 20.00 uur in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup thuis tegen ’s-Gravendeel. Voor de competitie wordt op zondag 10 maart aangetreden uit bij Blijdorp.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Boy van Reede (82 – Danny Rijnberk), Nick Geluk, Damion Janssen, Rene Beute (72 – Cerezo Fung-A-Wing), Dylan Vrijman, Jesse Ringlever, Chevillio Halden en Ronald Capelle.

Foto’s: Arjan ’t Jong