Slikkerveer capituleert na rust tegen VFC met 0-3

In het tweede bekerduel tegen het Vlaardingse VFC, dat op zaterdag 10 september 2022 werd gespeeld op het eigen Reijerpark, werd vooraf een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-penningmeester Jan Meesters.

Meteen al in de openingsfase liet VFC via Nino Netten zien, dat het kwam voor een snelle voorsprong, maar Slikkerveer wilde daar zeker niet aan meewerken. In de eerste minuut kopte Netten naast het doel. Daarna volgde een periode waarin beide ploegen elkaar wat meer aftasten. Pas in de 18e minuut kreeg Slikkerveer ook haar eerste kans. Met een pass door het midden kwam Cerezo Fung-A-Wing oog in oog met de doelman Verkade te staan, maar die was net wat eerder bij de bal. In de 28-ste minuut moest Slikkerveer door een blessure van Valerio Vers al een eerste wissel toepassen. Denno Stoffels verving Vers. Na een half uur moest Patrick Werkhoven voor het eerst echt ingrijpen bij het tegenhouden van een voorzet op de achterlijn. Zeven minuten voor de rust redde Werkhoven nogmaals op een inzet van dichtbij knap. Verder waren er voor beide doelen ook geen kansen meer geweest.

In de tweede helft startte Slikkerveer met nog twee wissels: Stefan Bode en Iwam Tewelde kwamen er in voor John van Vught en Patrick Werkhoven. Na negen minuten werd Robert Kosten afgelost door Chevillio Halden. In de 56-ste minuut viel de bal precies goed voor Nino Netten, die over Stefan Bode heen kon koppen: 0-1. Slikkerveer probeerde de achterstand goed te maken en kreeg daar ook kansen voor. Zo werd Denno Stoffels op maat bediend in de vijf meter door Bas Mulder, maar kon hij zijn voet niet tegen de bal zetten. Een paar minuten later was het Michel Louwerens die hoog over schoot. In de 68-ste minuut was het aan de andere kant wel weer raak. Nino Netten was weer trefzeker: 0-2. Terwijl Slikkerveer probeerde voorin wat te forceren gaf het ook meer ruimte achterin weg. Stefan Bode moest in korte tijd een aantal keren handelend optreden en dat deed hij prima. In laatste minuut was hij echter kansloos op een voorzet die bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnen getikt door de vrijstaande Daniel van der Wal: 0-3. Dat was ook meteen de eindstand tegen de tweedeklasser VFC. Door dit resultaat is Slikkerveer uitgeschakeld voor een vervolg in de beker. Aanstaande zaterdag wordt op het eigen Reijerpark om 15.00 uur het laatste bekerduel gespeeld tegen RVVH. Het wordt daarmee meteen een herkansing van de finale van het Ridderkerk Toernooi.

Opstelling: Patrick Werkhoven (46 – Stefan Bode), Romain van Bruggen, John van Vught (46 – Iwan Tewelde), Boy van Reede, Valerio Vers (28 – Denno Stoffels) Jesse Ringlever, Ryan van Dongen, Robert Kosten (54 – Chevillio Halden), Michel Louwerens, Bas Mulder en Cerezo Fung-A-Wing (66 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong