Sport

Slikkerveer eenvoudig langs Steeds Hooger

Op donderdag 14 april kende Slikkerveer weinig moeite met het Rotterdamse Steeds Hooger. Zonder zelf in de hoogste versnelling te hoeven spelen had de ploeg van trainer Driss El Akchaoui de wedstrijd op het eigen sportpark Het Reijerpark volledig in handen.

Waar het in de openingsfase nog even aftasten was, kreeg Ronald Capelle al in de vierde minuut de eerste kans van de wedstrijd. Het schot in de korte hoek werd nipt gepakt door doelman Pauptit. Slikkerveer bleef het afwisselend over beide flanken proberen om tot aan de achterlijn op te stomen om zodoende kansen te creëren. In de dertiende minuut pakte Bas Mulder rond de zestienmeterlijn de bal af van zijn tegenstander en schoot meteen hard op doel. Helaas stond Pauptit goed opgesteld. Dat gold ook een paar minuten later op een voorzet, of was het toch een schot op doel, van Ronald Capelle. In de 21-ste minuut was het verdediger Boy van Reede, die mee op was gestoomd over de rechterflank en maar net over schoot. Drie minuten later had een aanval over meerdere schijven een treffer op moeten leveren. Robert Kosten plaatste de bal bij Cerezo Fung-A-Wing in de voeten, die hard op doel schoot, maar zijn inzet gestopt zag worden door Pauptit. Vier minuten later was het wel raak. Een prima aanval over de rechterflank werd door Bas Mulder bij de achterlijn voorgezet. Cerezo Fung-A-Wing stond goed opgesteld bij de tweede paal en kon de bal eenvoudig binnen koppen: 1-0. In de 36-ste minuut maakte Steeds Hooger-speler Louis Emyr Williams een forse en veels te laat ingezette overtreding op Sem Seifi. De goed leidende scheidsrechter Rick de Bruijn kon alleen maar de rode kaart geven en deed dat ook. Gevolg was wel, dat de wedstrijd nog minder een wedstrijd werd. Steeds Hooger parkeerde de bus voor het eigen doel in de hoop de schade beperkt te houden. Dat lukt op zich in het begin nog zeker vrij aardig, want voor de rust kreeg alleen Jesse Ringlever nog een kans, maar zijn schot ging naast.

In de tweede helft werd met enige regelmaat het speltempo iets opgevoerd en dat leverde meteen weer kansen op. Tico ten Have zag zijn inzet van de doellijn gered door een verdediger en Bas Mulder schoot in goede positie naast. Aan de andere kant van het veld, waar Patrick Werkhoven een makkelijk avondje had, was er in de 66-ste minuut toch ineens een grote kans voor de bezoekers. Gelukkig schoot Kjeld Lam de bal, die vanuit een scrimmage ineens voor zijn voeten lag, hard over. Met de kleine voorsprong in het achterhoofd ging Slikkerveer toch weer wat meer aandringen op treffers. In de 68-ste minuut sprintte Ronald Capelle op de rechterflank naar het doel. Zijn schot werd nipt van de doellijn gehaald door een verdediger en de rebound van Bas Mulder ging net over. Een minuut later was het wel raak. De indraaiende corner vanaf de linkerflank werd niet goed verwerkt door doelman Pauptit, waarna Robert Kosten de bal op de doellijn alleen maar een klein zetje hoefde te geven: 2-0. Daarna volgden nog meer kansen. Eerst was het Bas Mulder, die op aangeven van Denno Stoffels, net naast schoot. Daarna was het in de 77-ste minuut de net ingevallen en debuterende A-junior Ravi Kahle, die binnen een halve minuut de 3-0 aantekende. Hij reageerde attent op een afstandsschot, dat niet goed verwerkt werd door Pauptit en kon eenvoudig de bal binnen tikken.  Een minuut later was het ook meteen 4-0 toen Bas Mulder met Ronald Capelle een combinatie aanging en de bal binnen werkte. De laatste kans van de wedstrijd was voor Boy van Reede, maar die zag zijn inzet uit een voorzet van Ronald Capelle net naast gaan. Al met al een verdiende en eenvoudig zege voor Slikkerveer.

Komende wedstrijd is op maandag 18 april (Tweede Paasdag) om 14.00 uur tegen SC Emma uit Dordrecht. Dit wordt een rechtstreeks duel voor de derde plaats op de ranglijst.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers, Sem Seifi (65 – Denno Stoffels), Robert Kosten, Bas Mulder, Ronald Capelle, Cerezo Fung-A-Wing (77 – Ravi Kahle), Jesse Ringlever en Tico ten Have (70 – Kevin Verbeek).

Foto’s: Roelie ’t Jong