Sport

Slikkerveer gaat met winst de winterstop in

Op zaterdag 16 december 2023 werd het restant van 28 minuten uitgespeeld van het eerder deze competitie gestaakte duel met SV Charlois. De wedstrijd stond op dat moment 2-1 in het voordeel van Slikkerveer.

Meteen na de aftrap probeerde de Rotterdamse bezoekers op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de Slikkerveerse defensie hield goed stand. Pas na elf minuten kreeg Charlois een eerste echte kans, maar Fakiri mistte de bal finaal. Daarna volgde nog een afstandsschot dat ver over ging voordat Slikkerveer ook een eerste kans kreeg. In de 19e minuut mocht Ryan van Dongen aanleggen bij een vrije trap, maar zijn schot ging net voorlangs. Direct daarna mocht Charlois aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Het schot werd door Ricardo Kieboom met moeite gestopt en de rebound weliswaar binnen geschoten, maar er was al gevlagd en gefloten, waardoor het Rotterdamse feestje geen doorgang kon vinden. In de aanval erop van Slikkerveer via de linkerflank stoomde Mitchell Drogt goed op naar de achterlijn. Zijn schot op doelman Correia dos Santos werd nog gekeerd, maar de rebound legde Mitchell keurig terug op Mikey van der Padt, die de bal in de touwen liet bollen: 3-1. In het restant van het duel maakte Slikkerveer geen fouten meer en kregen de bezoekers ook geen kansen meer, zodat Slikkerveer met een 3-1 overwinning en een derde plaats op de ranglijst de winterstop in gaat.

Na de jaarwisseling gaat de ploeg van trainer Gijs Zwaan op trainingskamp naar Torremolinos. Op zaterdag 20 januari 2024 wacht dan het eerste competitieduel in en tegen Strijen.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Denno Stoffels (25 – Jochem Kouwenhoven), Romain van Bruggen, John van Vugt, Ronald Capelle, Ryan van Dongen, Jesse Ringlever, Aaron Plaizier, Mikey van der Padt, Bas Mulder en Mitchell Drogt.

Foto’s: Roelie ’t Jong