Sport

Slikkerveer geeft het tegen Charlois weg in blessuretijd: 1-1

In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen trad Slikkerveer aan tegen toekomstige competitiegenoot sv Charlois. Aan de Rotterdamse Oldegaarde werd het een 1-1 gelijkspel, maar de thuisploeg scoorde pas in de zesde minuut van de blessuretijd.

Trainer André Stafleu kon vandaag nog geen beroep op Cerezo Fung-A-Wing, Dylan Vrijman en Robert Kosten. In de openingsfase was Charlois fel uit de startblokken gekomen. Al in de tweede minuut leverde dat zelfs geel op voor keeper Tom Mulder, die buiten de zestien een tegenstander omver liep na een te korte terugspeelbal. Drie minuten later kreeg Charlois haar eerste grote kans meteen vanaf de strafschopstip. De penalty leek wel gemakkelijk gegeven door scheidsrechter Verhoeve, maar die stond dichtbij en was resoluut. Kevin van Emden zette zich voor Charlois achter de bal, maar Tom Mulder tikte de bal keurig uit de rechterhoek, waardoor het 0-0 bleef. Twee minuten later tikte Mulder een afstandsschot naast. Daarna kwam ook Slikkerveer wat beter in de wedstrijd. Een eerste kans middels een schot van Ronald Capelle vanaf de rand van de zestien ging naast. In de 17e minuut werd zelfs tegen de paal geschoten en leek Ernst Both in de rebound binnen te kunnen werken, maar dat lukte niet.

In de 21-ste minuut schoot de weer zeer ijverige Ruben Silva Lopez in de hoek, maar tikte goalie Rosendaal de bal net naast. In de 27-ste minuut had Slikkerveer zichzelf moeten belonen met een geweldig doelpunt. Een prima aanval, waarbij een fraaie één-twee tussen Bas Mulder en Ernst Both door laatstgenoemde in de korte hoek werd ingeschoten werd gestopt door Rosendaal. Weer een paar minuten later ging Ruben Silva Lopez diep tot aan de achterlijn bij het doel. Zijn schot werd gekeerd door Rosendaal. De laatste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Uit een vrije trap kopte Punselie hard op doel, maar Tom Mulder pakte de bal goed. Hierdoor bleef het 0-0 tot bij de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer wel meteen goed uit de startblokken. In de 48-ste minuut zette Nick Geluk goed voor vanaf de linkerflank, waarna Bas Mulder in het centrum van de aanval de bal vrij in het doel kon tikken: 0-1. In de 55-ste minuut volgde een voorzet van de rechterflank door Destin Makiesse, die door Chevillio Halden goed in de verre hoek werd gekopt, maar Rosendaal werd geholpen door zijn defensie, die de bal van de doellijn werkten. De volgende aanval was de mooiste aanval van de middag, die begon bij Ronald Capelle op de rechterflank, waarna Bas Mulder werd bereikt, die op zijn beurt doorspeelde naar Ernst Both. Met een frivool hakje belandde de bal bij Chevillio Halden, die teruglegde op Bas Mulder, die hard op doel schoot, maar wederom stond er een verdediger op de doellijn, die de bal tegen wist te houden.

Kevin Medina maakte in de 63-ste minuut een verdienstelijke debuut in een officiële wedstrijd van Slikkerveer. Hij kwam het veld in voor Ernst Both. In de 70-ste minuut schoot Ruben Silva Lopez over het doel en vijf minuten later schoot Ronald Capelle tegen de paal. In het slot van de wedstrijd kreeg Ruben Silva Lopez nog een kans. Uit een pass van Boy van Reede kopte Bas Mulder de bal goed door naar Ruben Silva Lopez, die in de korte hoek schoot. Rosendaal stond echter goed op zijn post en stopte de bal. Alle meegereisde supporters van Slikkerveer dachten dat de overwinning binnen zou zijn, maar in de zesde minuut van de blessuretijd zag scheidsrechter Verhoeve nog een overtreding in de zestien. Dit keer werd het buitenkansje benut door Jeffrey van Veen, waardoor de overwinning toch nog onnodig werd weggegeven.

Komende zondag speelt Slikkerveer het tweede duel voor de beker. Tegenstander is dan in het eigen Reijerpark het zondagteam van sv Bolnes. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling: Tom Mulder, Boy van Reede, Destin Makiesse, Nick Geluk, Dijmon Tewelde, Jesse Ringlever (46 – Danny Rijnberk), Ruben Silva Lopez, Ernst Both (63 – Kevin Medina), Chevillio Halden, Ronald Capelle en Bas Mulder.