Slikkerveer houdt Fc IJsselmonde op 2-2

Op zondag 26 mei 2019 werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld op het eigen Sportpark het Reijerpark tegen het al gepromoveerde Fc IJsselmonde.

Slikkerveer opende het duel slecht. In de tweede minuut moest Patrick Werkhoven al naar de hoek duiken om een eerst aanval onschadelijk te maken. In dezelfde minuut werd het toch 0-1 door Murat Gok, die hard in de korte hoek binnenschoot. De tweede kans voor de bezoekers was ook meteen raak. Murat Gok zette voor vanaf de linkerkant en bij de tweede paal kon Robin Pauptit binnen werken: 0-2. Daarna had het nog erger kunnen worden voor de ploeg van trainer André Stafleu, maar gelukkig kopte Nick Geluk aan de goede kant van de eigen paal weer corner. Pas in de veertiende minuut kwam Slikkerveer ook aan aanvallen toe. Een afstandsschot van Ernst Both ging naast. Vier minuten later kopte Boy van Reede op doel, maar had de bal te weinig vaart mee gekregen. In de 24-ste minuut werd Ernst Both in het strafschopgebied gehaakt, waarna scheidsrechter Frank van den Berg de bal op de penaltystip legde. Ronald Capelle benutte dit buitenkansje beheerst: 1-2. In de 28-ste minuut was de stand weer helemaal in evenwicht getrokken. Cerezo Fung-A-Wing schoot een vrije trap met gevoel in de verre hoek binnen: 2-2. Daarna golfde het spel wel aardig op en neer, maar konden er geen kansen meer worden genoteerd. Alleen in de 39-ste minuut counterde Ronald Capelle pijlsnel, maar zijn schot was van te veraf om het keeper Mark van Es moeilijk te maken. Het bleef zodoende bij de rust 2-2.

In de tweede helft kwam Slikkerveer goed weg in de 54-ste minuut toen Robin Pauptit tegen de onderkant van de lat schoot van het doel van Patrick Werkhoven. Gelukkig stuiterde de bal weer terug het veld in.  Daarna volgden er nog een paar schoten voorlangs, voordat Slikkerveer in de 70-ste minuut weer een kans kreeg, maar uit de corner van Chevillio Halden kopte Cas Leenders naast. Daarna volgde er nog een opstootje, waarbij Mohamed Oumansour met rood van het veld had gekund en gemoeten, maar scheidsrechter Van den Berg was mild en gaf geel in een verder sportieve wedstrijd. In het slot van het duel waren er nog wel wat kleine kansjes over en weer, maar bleef het 2-2.

Slikkerveer bleef hierdoor ongeslagen op eigen terrein en eindigt de competitie op de negende plaats. Fc IJsselmonde had genoeg aan een punt om kampioen te worden.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Nick Geluk (46 – Rene Beute), Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Danny Rijnberk (58 – Cas Leenders), Jesse Ringlever, Steven de la Rambelje, Ernst Both, Robert Kosten, Dylan Vrijman (59 – Chevillio Halden) en Ronald Capelle.