Slikkerveer houdt Virtus op een gelijkspel

Op zondag 22 mei 2022 speelde Slikkerveer thuis op het eigen Sportpark het Reijerpark tegen Virtus uit Zevenbergen. Meteen al in de openingsfase overrompelde de ploeg van trainer Driss El Akchaoui de tegenstander. Vanaf de aftrap trok het ten aanval via de rechterflank. Damion Janssen was doorgelopen tot aan de achterlijn en zette hard laag voor. Mitchell Drogt liet de bal bij de eerste paal lopen, waarna Cerezo Fung-A-Wing vrij staand bij de tweede paal de bal eenvoudig in de touwen joeg: 1-0. Deze vroege voorsprong had een vervolg moeten krijgen, want Slikkerveer bleef opstomen naar het doel van Virtus. In de tweede minuut schoot Ronald Capelle van dichtbij tegen doelman Luykx op. Daarna probeerde Virtus ook de aanval te zoeken. Eerst nog met een aantal afstandsschoten en vrije trappen van afstand. In de 28-ste minuut werd Cerezo Fung-A-Wing keurig bediend door Chevillio Halden, maar zijn inzet van dichtbij ging net over. Twee minuten later dacht Mitchell Drogt keeper Luykx te verschalken in de korte hoek, maar hij kon de bal nog net naast tikken. In het slot van de eerste helft moest Patrick Werkhoven een tegentreffer voorkomen, maar was de laatste kans voor Slikkerveer via Ronald Capelle, die zijn schot net voorlangs zag gaan.

In de tweede helft golfde het spel weer aardig over en weer. Een eerste kans voor Virtus verdween over het doel. Een vrije trap van Ryan van Dongen ging net naast. In de 51-ste minuut kwam Slikkerveer goed weg toen Ulasli van Virtus op de paal schoot. In die periode hield Patrick Werkhoven zijn ploeg goed op de been met een aantal reddingen. In de 65-ste minuut kreeg Cerezo Fung-A-Wing een grote kans vrij voor het doel, maar zijn schot was niet zuiver en ging naast. In de 67-ste minuut mocht Virtus een corner nemen, die al bijna door de verdediging van Slikkerveer was weggewerkt. Echter op een meter of twintig stond Danny Oomen, die hard en hoog binnenschoot: 1-1. Virtus probeerde de winst binnen te halen en ging nog meer op de aanval spelen. Slikkerveer daarentegen gaf dapper tegenwicht en dat leidde in het veld tot wat irritaties en overtredingen. Scheidsrechter Badal legde het spel vier minuten voor tijd een paar minuten stil voor een adempauze. Na de hervatting liet hij nog behoorlijk lang doorspelen. Omdat Virtus alles of niets speelde gaf dat Slikkerveer zelfs nog meerdere kansen om de winst binnen te slepen. Een handsbal na een vrije trap situatie werd nog weggewoven, maar daarna kopte Cerezo Fung-A-Wing uit een counter over de doelman Luykx heen, maar zat een verdediger er op tijd tussen. Denno Stoffels kon frank en vrij opstomen naar het doel van Virtus, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een rode kaart voor Hakim Mperanyi van Virtus na een slaande beweging. Het bleef echter 1-1 en dat werd het hardste toegejuicht door de supporters van koploper SC Gastel, die zelf vrij waren. Virtus staat nu met nog twee duels te gaan op vier punten achterstand tweede. Slikkerveer krijgt nu op de gedeeld derde plaats concurrentie van Oosterhout, maar blijft in de race voor de nacompetitie. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Fc Dordrecht.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers (83 – Aaron Plaizier), Ronald Capelle (83 – Tico ten Have), Jesse Ringlever, Damion Janssen, Kevin Verbeek (62 – Sem Seifi), Cerezo Fung-A-Wing, Chevillio Halden en Mitchell Drogt (67 – Denno Stoffels).

Foto’s: Roelie ’t Jong