Sport

Slikkerveer in blessuretijd gestuit in nacompetitie door DHC

Op zaterdag 1 juni 2024 speelde Slikkerveer haar eerste nacompetitieduel thuis tegen het Delftse DHC, dat in de tweede klasse D op de tiende plaats was geëindigd. Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen aardig gelijkwaardig aan elkaar waren en het spannend bleef tot ver in de blessuretijd.

In de openingsfase van het duel speelden beide teams zonder al te veel risico te nemen. Een eerste schot van DHC van afstand ging voorlangs. In de 21ste minuut schoot Romain van Bruggen over het doel. Net na een half uur spelen werd Bas Mulder goed in stelling gebracht door Jochem Kouwenhoven, maar zijn schot bij de tweede paal ging over. In de 37ste minuut volgde een aanval van Slikkerveer over meerdere schijven. Eindstation Sem Meulstee schoot helaas over. In de slotminuut van de eerste helft volgde een domper voor Slikkerveer door het uitvallen van Ricardo Kieboom. Jordan Capitein verving hem onder de lat. De laatste kans voor rust was voor de bezoekers. Ocal schoot van afstand op de bovenkant van de lat.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar nog steeds goed in evenwicht, waarbij het meeste balbezit was voor DHC, maar de beste kansen voor Slikkerveer. In de 47ste minuut dacht Sem Meulstee eindelijk raak te kunnen schieten in de verre hoek, maar een verdediger raakte de bal nog net, zodat hij over ging. In de 54ste minuut bracht Robert Kosten met een precisiepass Bas Mulder in stelling voor de keeper Zayzaoui, die echter net iets eerder bij de bal was dan Bas. Daarna volgde een periode met een aantal kansen voor DHC op rij. Jordan Capitein had er telkens goed het oog in. In de 74ste minuut bleef de bal hangen in de zestien van Slikkerveer. In die scrimmage situatie profiteerde DHC optimaal. Michael van der Ende schoot de bal van dichtbij binnen: 0-1. Trainer Gijs Zwaan reageerde direct door drie spelers te wisselen en alles op de aanval te zetten. Een eerste schot van Sem Meulstee ging nog over. Zes minuten voor tijd schoot Sem Seifi na een goede één-twee met Sem Meulstee maar net over. Twee minuten later maakte een verdediger van DHC hands in de eigen zestien. Scheidsrechter Van Hees stond er recht voor en wees gedecideerd naar de penaltystip. Romain van Bruggen benutte dit buitenkansje beheerst: 1-1. De wedstrijd lag weer helemaal open en kon ook letterlijk allebei de kanten op. In de eerste minuut van de blessuretijd dacht Slikkerveer de winnende treffer over de streep te kunnen trekken. Sem Meulstee kopte een voorzet van Boy van Reede volledig vrijstaand in de verre hoek binnen. Helaas vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel van Sem Seifi, die niet betrokken was bij de aanval, maar ook de scheidsrechter nam het vlagsignaal over, dus weg was de voorsprong. In een ware thriller kwam DHC toch nog een keer voor het doel van Slikkerveer. Een schot van Michael van der Ende werd nog van richting verandert door Denno Stoffels, waarna de bal in het eigen doel terecht kwam: 1-2. Slikkerveer stond zodoende toch nog met lege handen, maar had het DHC wel heel moeilijk gemaakt.  De nederlaag betekende meteen het einde van de nacompetitie en dus het seizoen, waarin Slikkerveer tweede werd in de derde klasse C.

Opstelling: Ricardo Kieboom (45 – Jordan Capitein), Denno Stoffels, John van Vugt (78 – Jesse Ringlever), Ryan van Dongen, Boy van Reede, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Bas Mulder (78 – Aaron Plaizier), Sem Meulstee, Jochem Kouwenhoven en Robert Kosten (78 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong