Sport

Slikkerveer in blessuretijd langs Haastrecht met 2-1

Slikkerveer speelde zondag 25 november 2018 een lastige wedstrijd op het eigen Reijerpark tegen Haastrecht.

In de openingsfase leek Slikkerveer goed van start te gaan, want een vrije trap van Rene Beute kon maar net over de lat gewerkt worden. Na deze openingsfase ging het tempo vrij snel omlaag en werd het spel onrustiger. Na een kwartier spelen moest Cas Leenders op de doellijn redding brengen op een voorzet vanaf de rechterflank. Uit de corner die volgde kopte Job Vloedgraven maar net naast. Inde 22-ste minuut was het wel raak voor Haastrecht. Na vreselijk geblunder in de Slikkerveerse defensie kon Thijmen Raateland vrij doorlopen op Patrick Werkhoven en hem met een geplaatst schot in de benedenhoek verschalken: 0-1.

Vijf minuten later leek Slikkerveer gelijk te kunnen maken, maar doordat de keeper de bal net nog raakte werd de voorzet van Chevillio Halden door Ronald Capelle naast gekopt. Daarna waren er nog wel kansen voor Slikkerveer met wat afstandsschoten van Rene Beute, Chevillio Halden, maar was het slot van de eerste helft weer voor de bezoekers. In de 39-ste minuut redde Iwan Tewelde goed op een inzet bij de eerste paal en in de 43-ste minuut voorkwam Patrick Werkhoven met een prima redding op een kopbal van dichtbij van Thijmen Raateland een tweede treffer. Het bleef zodoende bij de rust 0-1.

In de tweede helft was in het eerste gedeelte het spel van Slikkerveer nog steeds niet veel beter. Meteen moest Patrick Werkhoven weer handelend optreden op een inzet van Haastrecht en had Slikkerveer geluk dat het vizier bij de bezoekers niet op scherp stond. Misschien wel daardoor putte Slikkerveer daar nieuwe energie uit. In de 58-ste minuut schoot Jeroen Capelle al serieus op doel bij de eerste paal. Tuinenburg van Haastrecht stond echter goed opgesteld.In de 63-ste minuut kopt Ronald Capelle een vrije trap van Rene Beute ruim over. Vier minuten later schoot Rene Beute een vrije trap direct op doel en kon Tuinenburg de bal alleen wegstompen. In de 76-ste minuut brak Cerezo Fung-A-Wing goed door op de rechterflank. Zijn eerste voorzet verdween in een scrimmage van verdedigers, maar de tweede inzet op Ronald Capelle werd door laatstgenoemde meteen hard en hoog binnen geschoten: 1-1.

Een paar minuten later was het andersom. Een voorzet vanaf de linkerflank van Ronald Capelle werd door Cerezo Fung-A-Wing bijna binnengetikt, maar de bal ging net bij de eerste paal over. De tijd ging dringen voor Slikkerveer, want Haastrecht gokte op een gelijkspel en kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Vijf minuten voor tijd werd een schot van Chevillio Halden nog goed gepakt door Tuinenburg en twee minuten later redde Tuinenburg goed op een kopbal van Chevillio Halden en de rebound van Jair Umarella. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Chevillio Halden toch nog het verschil. De rechtsbuiten was op de linkerflank gaan staan en bij het naar binnen komen krulde hij de bal heerlijk in de rechterbovenhoek: 2-1. Bijna direct daarna floot scheidsrechter Zorgui voor het einde van de wedstrijd en pakte de ploeg van trainer André Stafleu na een slechte eerste helft, maar een betere tweede helft toch nog de volle winst.

Komende zondag speelt Slikkerveer in Rotterdam om 14.30 uur uit bij Blijdorp.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders (80 – Jair Umarella), Boy van Reede, Nick Geluk, Rene Beute, Damion Janssen (57 – Jeroen Capelle), Chevillio Halden, Dylan Vrijman, Ronald Capelle en Cerezo Fung-A-Wing.