Sport

Slikkerveer in de slotfase onderuit met 2-3 bij DHC

Op dinsdagavond 6 september 2022 speelde Slikkerveer het eerste bekerduel van dit seizoen in Delft tegen oud betaaldvoetbalclub DHC, dat nu uitkomt in de eerste klasse.

Meteen al in de openingsfase kreeg Slikkerveer kansen om de score te openen vanuit snelle tegenaanvallen. In de tweede minuut stelde Cerezo Fung-A-Wing Bas Mulder in staat om op doel te schieten, maar de bal verdween in de handen van de keeper. Drie minuten later was het wel raak. Michel Louwerens werd goed diep gestuurd op de rechterflank en zette voor op Cerezo Fung-A-Wing, die de bal keurig terugkopte naar Chevillio Halden, die beheerst de 0-1 binnen schoot. Twee minuten later had de voorsprong verdubbeld kunnen worden, maar werd de treffer vanwege buitenspel afgekeurd. In de twaalfde minuut bereikte Michel Louwerens weer de achterlijn. Zijn voorzet op Bas Mulder was prima, die de bal teruglegde op Chevillio Halden. Ook dit keer geen treffer, want het schot kon gestopt worden door de DHC-doelman. In de vijftiende minuut kreeg Slikkerveer twee kansen op rij om raak te schieten via Michel Louwerens en Bas Mulder, maar beide keren redde de keeper bekwaam. Een minuut later viel aan de andere kant de gelijkmaker letterlijk uit de lucht. Faisal Bannis stond op de rand van de zestien helemaal vrij en schoot beheerst in de verre hoek de 1-1 binnen.

Slikkerveer bleef scherp de diepte zoeken waar het kon. Een mooie aanval via de rechterflank van Boy van Reede en Michel Louwerens leverde een grote kans op voor Bas Mulder. Zijn schot werd echter weer knap gepareerd door de DHC-doelman. In dezelfde 23-ste minuut kwam de voorsprong toch weer op het scorebord te staan, want uit de corner die volgde van Romain van Bruggen kopte Cerezo Fung-A-Wing hard en hoog binnen: 1-2. Vier minuten later kreeg DHC een kans, maar het schot was een makkelijke prooi voor Patrick Werkhoven. In de 36-ste minuut werd Bas Mulder weer goed in stelling gebracht door Jesse Ringlever en Michel Louwerens, maar werd zijn schot gestopt. In de laatste minuut van de eerste helft leek Slikkerveer op 1-3 te komen. Een vrije trap van Romain van Bruggen werd doorgekopt door Cerezo Fung-A-Wing op Chevillio Halden die binnen werkte. Helaas ging er door deze treffer een streep toen bleek dat de assistent-scheidsrechter weer zijn vlag omhoog had gestoken en de scheidsrechter het vlagsignaal overnam. Meteen daarna kreeg Slikkerveer ook nog het deksel op haar neus in de tweede minuut van de blessuretijd. Waar in de zestien overduidelijk een verdediger van Slikkerveer werd vastgepakt, zodat deze niet kon ingrijpen bij het schot van Iliass Oukhattou van DHC: 2-2.

In de tweede helft bleef het initiatief van het spel in handen van DHC en probeerde Slikkerveer het met snelle uitbraken richting het doel van de thuisclub gevaarlijk te worden. De zuiverheid van de passes, zoals dat in de eerste helft wel goed ging, werd na de thee slordiger. Toch kreeg Slikkerveer volop kansen om weer op voorsprong te komen. Een eerste schot van Ryan van Dongen ging naast. In de 75-ste minuut knalde Ryan van Dongen uit een corner van Romain van Bruggen hard op de paal. De rebound hiervan kwam bij Romain van Bruggen terecht, die voorzette op Cerezo Fung-A-Wing, maar zijn kopbal ging net over het doel. Tussendoor moest Patrick Werkhoven nog een paar keer gestrekt naar de hoek om de bal weg te tikken, maar dat lukte uitstekend. Twee minuten voor tijd speelde DHC de bal snel en slim door het midden op NR 27, die zich niet bedacht en hard en laag binnen schoot: 2-3. De laatste kans van de wedstrijd was voor Bas Mulder, die vanaf de rand van de zestien net naast schoot. Een zure nederlaag, die niet had gehoeven als in de eerste helft meer kansen waren benut, ondanks het veldoverwicht van DHC.

Aanstaande zaterdag 10 september speelt Slikkerveer thuis tegen VFC uit Vlaardingen voor het tweede bekerduel.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede (62 – Iwan Tewelde), Romain van Bruggen, John van Vught, Valerio Vers (62 – Sem Seifi), Jesse Ringlever (62 – Robert Kosten), Ryan van Dongen (82 – Steven de la Rambelje), Michel Louwerens, Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden (70 – Damion Janssen).

Foto’s: Arjan ’t Jong