Sport

Slikkerveer in tweede helft langs DONK met 2-4

In Gouda speelde Slikkerveer op zondag 30 september 2018 het uitduel tegen DONK en won met 2-4.

Nadat beide ploegen de eerst minuten nog even de zogenaamde ‘kat uit de boom’ keken, daar brandde het duel in de vijfde minuut al meteen los. Eerst een grote kans voor DONK, maar Patrick Werkhoven voorkwam een snelle tegentreffer door zich goed voor de bal te werpen. Aan de andere kant was ook meteen Ronald Capelle gevaarlijk. Voordat keeper Vogel de bal kon wegschieten tikte Ronald de bal voor de keeper langs, maar moest daarbij teveel uitwijken naar de zijkant, waarna het schot in het zijnet terecht kwam. Twee minuten later zag Danny Rijnberk zijn schot uit een afgeslagen corner net over en naast gaan. Even later moest Patrick Werkhoven weer redding brengen en deed dat heel goed. Het spel golfde letterlijk heen en weer in een hoog tempo. In de twaalfde minuut was Ronald Capelle aan de rechterkant diep gestuurd. Vanaf de achterlijn legde hij goed terug op Chevillio Halden, die net naast schoot.

Twee minuten later was het wel raak. Cerezo Fung-A-Wing lanceerde Ronald Capelle, die op zijn beurt nu wel de keeper omspeelt, maar ook in de touwen kan schieten: 0-1. In de 24-ste minuut viel echter aan de andere kant de gelijkmaker uit een vrije trap, die tegen de paal werd geschoten en in de rebound van dichtbij hard binnengeschoten werd door Imad El Yousfi: 1-1. Daarna kreeg Slikkerveer nog een tegenslag te verwerken, want na een sprintduel moest Ronald Capelle met een bovenbeen blessure naar de kant en is mogelijk tot aan de winterstop uit de roulatie. DONK profiteerde daarna van de wisselingen in het team bij Slikkerveer, want het scoorde in de 34-ste minuut meteen de 2-1. De vrijstaande Mohammed Jrezzi schoot de bal vanaf de rand van de zestien strak in het hoekje. Binnen een minuut had Slikkerveer al weer op gelijke hoogte kunnen staan. Ackeo Liefden schoot via de keeper nipt voorlangs. Aan de andere kant kon Patrick Werkhoven zijn ploeg op de been houden door in een één tegen één situatie prima redding bracht. In de voorlaatste minuut voor rust kwam Slikkerveer weer op gelijke hoogte. Een prima pass van Damion Janssen werd door Ackeo Liefden vakkundig in de verre hoek gekruld: 2-2. Damion Janssen had zijn ploeg zelfs nog op voorsprong kunnen brengen in de slotfase van de eerste helft, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Cerezo Fung-A-Wing ging over het doel. Het bleef zodoende 2-2 tot aan de rust.

In de tweede helft bleef het spel zich in een hoog tempo over en weer verplaatsen naar beide aanvallen. In de 52-ste minuut dacht Ackeo Liefden een strafschop te krijgen nadat hij in de zestien omver werd getrokken na een pass van Cerezo Fung-A-Wing. Scheidsrechter Pille had het niet gezien, waarna het spel doorging. Twee minuten later was het wel 2-3 voor Slikkerveer. Chevillio Halden was goed doorgelopen op een diepe pass van Damion Janssen en verraste de uitgekomen doelman Vogel door eerder bij de bal te zijn. Daarna was het eenvoudig om de bal in een leeg doel te schieten. Waar Slikkerveer zich daarna wat meer terugtrok en DONK moest komen, maar niet echt gevaarlijk kon worden, waren de betere kansen voor Slikkerveer. In de 79-ste minuut besliste Cerezo Fung-A-Wing het duel. Een vrije trap van Rene Beute werd door de Goudse defensie in eerste instantie tegen gehouden, maar Cerezo Fung-A-Wing schoot de bal direct hard in de touwen: 2-4. Het duel was daarmee gespeeld, want DONK was niet meer bij machte om gevaarlijk te worden.

Slikkerveer speelt komende zondag 7 oktober om 14.00 uur uit bij HOV/DJSCR in Rotterdam.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Danny Rijnberk (46 – Kenchi Orcadio), Nick Geluk, Rene Beute, Jesse Ringlever (65 – Frank Boekhout), Ackeo Liefden, Cerezo Fung-A-Wing, Chevillio Halden en Ronald Capelle (30 – Damion Janssen).