Slikkerveer kansloos bij Alexandria ‘66

Op zaterdag 11 februari 2023 speelde Slikkerveer een moeilijke wedstrijd tegen Alexandria ’66 in Rotterdam. Doordat trainer Driss El Akchaouis een flink aantal spelers moest missen ontbraken de automatismen en kon Slikkerveer zich maar moeizaam onttrekken aan de aanvalsgolven van de thuisploeg.

Meteen al in de tweede minuut kreeg Patrick Werkhoven op de doellijn hulp van Ronald Capelle, die een kopbal op tijd wegwerkte. Een minuut later kopte Alexandria ’66 op de lat en daarna moest ook Patrick Werkhoven meermaals handelend optreden. Pas in de elfde minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans. Uit een één-twee met Bas Mulder werd Sem Seifi alleen voor de keeper gezet. Zijn schot van dichtbij ging echter via doelman Harreman naast. Daarna volgde weer een grote reeks kansen voor de thuisclub, maar of de bal ging naast of Patrick Werkhoven lag op de goede plek. Zodoende bleef het verrassend genoeg nog 0-0 bij de rust.

Na de thee bleef het voetbal zich voornamelijk richting het doel van Slikkerveer afspelen. Toch kreeg Slikkerveer nog een flinke kans via Ronald Capelle, die over kopte. Ook Romain van Bruggen werd van achteruit goed bediend door Cerezo Fung-A-Wing maar zijn schot ging naast. Een kopbal van Boy van Reede verdween in de handen van Harreman. In de 55ste minuut viel uiteindelijk de openingstreffer van de wedstrijd. Romano Filé werd teveel ruimte gegeven op de rechterflank, waarna hij in de korte hoek de 1-0 binnen schoot. Slikkerveer probeerde op de gelijke hoogte te komen, maar was voor de goal niet daadkrachtig genoeg. In de 64ste counterde Alexandria ’66 heel snel over de linkerflank. Kevin Timas Almeida schoot de bal beheerst in de verre hoek: 2-0. In de 71ste minuut belandde een voorzet vanaf de linkerflank via een aantal schijven bij de tweede paal, waar Dylan de Melo da Silva Goncalves met een omhaal de bal in de touwen joeg: 3-0. Zes minuten scoorde Romano Filé zijn tweede van de middag na een scimmage voor het doel: 4-0. Ondanks een goede invalbeurt van A-junior Reda Boogert, die daarmee debuteerde in de hoofdmacht van Slikkerveer, was het een kansloze wedstrijd voor Slikkerveer tegen Alexandria ’66.

Komende zaterdag 18 februari speelt Slikkerveer om 15.00 uur thuis tegen Heinenoord.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Cerezo Fung-A-Wing (70 – Reda Boogert), Valerio Vers, Romain van Bruggen, Jesse Ringlever, Sem Seifi (64 – Levi Kouwen), Aaron Plaizier (55 – Sander Hazebroek), Ronald Capelle en Bas Mulder.

Foto’s: Roelie ’t Jong