Sport

Slikkerveer kent weinig moeite met Bolnes

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats van het Ridderkerk Toernooi kende Slikkerveer op eigen terrein op zaterdag 15 augustus 2020 weinig moeite met Bolnes.

Meteen al in de openingsfase liet Slikkerveer blijken vooral de weg naar voren te willen zoeken. Ronald Capelle zag zijn schot in de tweede minuut over gaan. Kevin van Heek kreeg drie minuten later de eerste kans voor Bolnes, maar van afstand ook ruim over. In de twaalfde minuut opende Ruben Silva Lopez de score voor Slikkerveer. Met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel van Ray Korenhof: 0-1. Vijf minuten later stond Ruben Silva Lopez aan de basis van de 0-2. Zijn harde schot kon niet onder controle gehouden worden door Korenhof, waarna Cerezo Fung-A-Wing van dichtbij profiteerde en bal op de doellijn binnen werkte. Vanaf dat moment was het verzet bij Bolnes wel zo goed als gebroken en kon Slikkerveer verder op de aanval spelen. Een corner van Ruben Silva Lopez in de 24-ste minuut werd naast gekopt door Ryan van Dongen. Vier minuten later werd een corner door Ruben Silva Lopez kort genomen op Mitchell van Esveld, die vanaf de rand van de zestien hard inschoot. Op de doellijn keerde een verdediger van Bolnes het schot. Slikkerveer bleef aanvallen en kreeg in de 31-ste minuut loon naar werken. Ruben Silva Lopez stoomde op door het centrum van het middenveld en zette Cerezo Fung-A-Wing vrij voor doelman Korenhof, die langs de uitkomende doelman binnen schoot: 0-3. In het slot van de eerste helft was er nog een kans voor Damion Janssen van Slikkerveer en Kevin van Heek van Bolnes, maar beide mogelijkheden werden niet verzilverd. Zodoende bleef het 0-3 bij de rust.

In de tweede helft ging Slikkerveer door met het creëren van kansen. In de eerste minuut kopt Ryan van Dongen een corner van Aaron Plaizier op de lat. In de 50-ste minuut vuurde Ruben Silva Lopez ook al tegen de lat. Weer een minuut later werd een fraaie één-twee tussen Cerezo Fung-A-Wing en Robert Kosten werd op de doellijn gestuit door doelman Ray Korenhof. Bolnes daarentegen probeerde wel af en toe aan te vallen, maar veel verder dan een afstandsschot kwam het niet. Rick Visser zag in de 52-ste minuut zijn inzet recht in de handen van Patrick Werkhoven verdwijnen. Drie minuten was Slikkerveer dichtbij een treffer. Een vrije trap van Aaron Plaizier werd net over gekopt door Cerezo Fung-A-Wing. In de 56-ste minuut slalomde Ruben Silva Lopez langs de defensie van de Bolnes, maar werd in het strafschopgebied met een duw onreglementair gestuit. De penalty werd benut door Robert Kosten: 0-4. In de fase daarna zag Robert Kosten tweemaal een inzet gestuit. Een kwartier voor tijd probeerde Lionel Soe-Agnie het nog een keer van afstand voor Bolnes, maar Patrick Werkhoven pakte de bal goed. In de slotfase kreeg Slikkerveer nog meerdere kansen. Ronald Capelle schoot tegen de paal, Aaron Plaizier zag zijn inzet een metertje naast gaan en Chevillio Halden was de defensie reeds gepasseerd maar oog in oog met doelman Korenhof lukte het niet om deze ook te verschalken. Vijf minuten voor tijd knalde Thomas van Prooijen met een omhaal hard tegen de lat, nadat Robert Kosten een voorzet van Chevillio Halden goed had teruggekopt. In de laatste minuut was het nog wel raak. Nick Geluk was ingeschoven en plaatste de bal dicht langs de paal in de vrije hoek: 0-5. Dat was ook de eindstand van het duel om de derde en vierde plaats van het Ridderkerk Toernooi.

Opstelling Bolnes:
Ray Korenhof, Lionel Soe-Agnie, Stanley Muth, Ronald Vrolijk, Yoef Martina, Jeffrey van de Ridder, Rick Visser, Kevin van Heek, Larry Gomes Rodrigues, Ian Londt en Jailson Dos Santos. Wissels: Quenton Maris, Eric Aslanyan en Ozkar Cakir.

Opstelling Slikkerveer:
Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Dymon Tewelde, Thomas van Prooijen, Ronald Capelle, Damion Janssen, Ryan van Dongen, Ruben Silva Lopez, Kevin Medina, Cerezo Fung-A-Wing en Mitchell van Esveld. Wissels: Tom Mulder, Denno Stoffels, Nick Geluk, Aaron Plaizier, Robert Kosten, en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong