Slikkerveer klimt naar de derde plaats na winst op SC Emma

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april 2022, speelde Slikkerveer op het eigen sportpark het Reijerpark een goede wedstrijd tegen SC Emma uit Dordrecht.

Meteen al in de openingsfase van de wedstrijd wilde Slikkerveer haar stempel op het duel drukken, want de derde plaats op de ranglijst stond op het spel. In de tweede minuut sneed Bas Mulder vanaf de rand van de zestien naar binnen en schoot hard op het doel. Doelman Vissers kon ternauwernood redden en voorkwam daarna ook dat de rebound kansrijk werd. In de dertiende minuut was het wederom Bas Mulder die gevaarlijk werd. Op aangeven van Chevillio Halden werd Mulder in stelling gebracht op de rand van de zestien en hij krulde de bal geweldig in de linker bovenhoek: 1-0. Twee minuten later kreeg ook SC Emma haar eerste kansje. Na balverlies in de Slikkerveer defensie viel de bal voor de voeten van Darren Segboer, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 17e minuut verdubbelde Slikkerveer de voorsprong. Boy van Reede kopte een corner van Robert Kosten bij de tweede paal keurig binnen: 2-0. Daarna dacht Slikkerveer wederom te scoren, maar doordat het onterechte vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter over werd genomen ging het feest niet door. In de 30-ste minuut bereidde Chevillio Halden de aanval voor, waarna Cerezo Fung-A-Wing in stelling werd gebracht. Zijn schot op doel werd maar net over getikt door doelman Vissers. Uit de corner van Robert Kosten die volgde kopte Cerezo Fung-A-Wing over het doel. In de 34-ste minuut was het wel weer raak. De bij de tweede paal mee opgekomen Tico ten Have werd goed bereikt na een aanval over meerdere schijven en hij tikte keurig de 3-0 binnen. Nog voor de rust kreeg Chevillio Halden drie kansen op rij, maar hij schoot naast, kopte over en zag zijn laatste inzet gestopt worden door de voeten van Vissers. SC Emma kreeg ook nog een kansje, maar Segboer mistte de bal finaal.

In de tweede helft startte SC Emma met drie verse krachten, maar was de eerste kans weer voor Slikkerveer. Robert Kosten schoot vanaf de rand van de zestien naast. Een minuut later volgde weer een breed opgezette aanval over meerdere schijven, waarbij Chevillio Halden vanaf rechts Bas Mulder bediende, maar zijn schot in de hoek werd net naast getikt door Vissers. In de 54-ste minuut was het aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing die zelf de aanval opzette en de bal in het centrum van de aanval weer terugkreeg van Bas Mulder. Hij bedacht zich niet en tikte de bal slim in de verre hoek binnen: 4-0. Vier minuten later was het SC Emma dat de aanval probeerde te zoeken. Een voorzet bij de tweede paal werd door Ronald Capelle terug gekopt op keeper Patrick Werkhoven, maar die verwachtte dat niet, zodat de bal in eigen doel belandde: 4-1. Daarna verdiende een fraaie aanval van Slikkerveer eigenlijk een doelpunt, maar ging het aan het einde net mis. Een pass van Boy van Reede werd keurig doorgekopt door Cerezo Fung-A-Wing op Bas Mulder, die alleen op doelman Vissers af kon lopen. Onzelfzuchtig legde Mulder breed op de meegekomen Chevillio Halden, maar een verdediger van SC Emma kon er nog net een teen tussen krijgen. In de 70-ste minuut was het wel raak. Chevillio Halden stuurde Cerezo Fung-A-Wing goed diep, die voor het doel de bal hard en hoog binnen schoot: 5-1. Vier minuten later bracht Michael Potkamp uit een vrije trap de eindstand 5-2 op het scorebord. De laatste kansen van de wedstrijd waren nog wel voor Slikkerveer, maar Chevillio Halden zag zijn schot na een fraaie krul op de lat terugstuiten het veld in en Bas Mulder zijn inzet werd gepakt door Vissers. Al met al een fraaie en verdiende 5-2 overwinning van Slikkerveer. Op de ranglijst stijgt Slikkerveer door deze winst naar de derde plaats.

Komende zondag zou Slikkerveer gaan aantreden uit bij HOV/DJSCR, maar dit duel is uit het programma  gehaald, omdat HOV/DJSCR zeer waarschijnlijk uit de competitie wegvalt. Op zondag 1 mei speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen RCD.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Tico ten Have (81 – Kevin Verbeek), Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers (81 – Steven de la Rambelje), Ronald Capelle (63 – Denno Stoffels), Jesse Ringlever, Robert Kosten (63 – Damion Janssen), Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing (81 – Cheraino Korver) en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong