Slikkerveer krijgt deksel op haar neus tegen DHL

In het thuisduel op zondag 24 november 2019 speelde Slikkerveer tegen DHL uit Delft. De Hollandse Leeuw stond voorafgaande aan het duel op de elfde plaats en Slikkerveer tweede en had zelfs nog een theoretisch uitzicht op de eerste periodetitel.

Met een in de openingsfase was het DHL dat verdedigde en Slikkerveer dacht het initiatief kreeg, maar de bal rustig rondspeelde om tot kansen te komen. Al in de zevende minuut was Bas Mulder dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot werd door de Delftse goalie gestopt. In de elfde minuut kwam Bas Mulder weer oog in oog met de lange goalie, die dit keer ook het lobje van Bas onschadelijk wist te maken. Weer twee minuten later leek Slikkerveer op voorsprong te komen, maar in de scrimmage voor het doel ging de bal wel over de lijn, maar werd gefloten voor buitenspel. Pas in de 31-ste minuut moest ook Tom Mulder zichtbaar in actie komen op de inzet van Rivers en werkte de bal met zijn voet naast. Ook in het slot van de eerste helft kreeg Slikkerveer het balbezit en de kansen. Jesse Ringlever kwam net iets te kort op een diepe pass van achteruit, Bas Mulder zag zijn inzet van dichtbij gestuit door de Delftse goalie en Destin Makiesse schoot hard en laag binnen na terugleggen van Ronald Capelle, maar ook nu wist de goalie op tijd te redden en bleef het bij de rust 0-0.

In de tweede helft werd laatste man Cerezo Fung-A-Wing naar voren gedirigeerd en leverde meteen meer druk op de Delfste defensie op. In de 46-ste minuut kreeg Cerezo Fung-A-Wing de bal goed aangespeeld door Ronald Capelle, maar ging zijn schot over de keeper en de lat. Een minuut later spatte een inzet van Cerezo Fung-A-Wing via de lat terug het veld in. Slikkerveer bleef aanvallen, maar DHL bleef knap overeind, soms zelfs zonder het zelf te weten. In de 55-ste minuut zag Bas Mulder zijn schot op doel naast gaan en werd de voorzet van de ingebrachte Mitchell van Esveld gepromoveerd tot hard schot bij de eerste paal, maar pakte De Groeijer de bal. Ook Ronald Capelle zag zijn schot, na een mooi opgezette aanval via Cerezo Fung-A-Wing en Bas Mulder, over het doel gaan. In de 58-ste minuut zette Jesse Ringlever vanuit een korte corner voor bij de tweede paal, waar Cerezo Fung-A-Wing de bal terug kopte naar Ronald Capelle, maar zijn schot spatte ook terug op de lat het veld weer in. Het leek wel of de bal er niet in mocht. Er waren nog kansen voor Boy van Reede en Cerezo Fung-A-Wing, maar geen treffer. In de 84-ste minuut zette Cerezo Fung-A-Wing voor op Bas Mulder, die zich goed vrij draaide en hard op doel schoot. Keeper De Groeijer had de bal niet gezien, maar kreeg dit keer hulp van de lat en de paal, waarna de bal terug het veld in stuitte en de rebound werd tot twee keer gestuit door de defensie van DHL. Twee minuten later was het Chevillio Halden, die Bas Mulder in stelling bracht, maar oog in oog met De Groeijer tikte laatstgenoemde de bal met zijn voet net naast. Uit de corner die volgde ontstond een counter voor DHL en was het vier minuten voor tijd meteen raak voor Jeffrey Panakker: 0-1. Dat was ook meteen de eindstand, want de laatste kans voor Slikkerveer werd door Ronald Capelle niet benut en was verder de tijd te kort om nog iets te forceren.
Een zure nederlaag, want Slikkerveer was de ploeg, die de hele wedstrijd had aangevallen, maar zichzelf niet beloonde met doelpunten. Misschien wel dubbel zuur door het verlies van koploper Full Speed, waardoor de kans op de eerste periodetitel ook een reële was geweest. Komende zondag 1 december speelt Slikkerveer om 14.00 uur haar volgende competitiewedstrijd in Den Haag tegen OBD.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk, Jesse Ringlever, Destin Makiesse, Kevin Medina (46 – Mitchell van Esveld), Bas Mulder, Ronald Capelle en Dylan Vrijman (84 – Chevillio Halden).