Slikkerveer krijgt met punt loon naar werken

Op zaterdag 10 december 2022 kwam Slikkerveer op het eigen sportpark het Reijerpark in actie tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek. Het aanwezige publiek trotseerde de flinke kou en zag dat al vanaf de aftrap werd gespeeld met de verlichting aan.

De openingsfase van de wedstrijd was voor datzelfde publiek niet hartverwarmend. Beide ploegen grossierden in veelvuldig balverlies op het middenveld en uitgespeelde kansen waren er niet te zien. Pas in de 26e minuut kon een eerste kans worden genoteerd. Sander Hazebroek legde goed terug op de mee opgekomen Ryan van Dongen. Zijn schot kon net over worden getikt door doelman Roosendaal. Uit de rebound van de corner kreeg Mitchell Drogt een kans om aan te leggen, maar zijn inzet ging over het doel. In de 29e minuut kreeg Sander Hazebroek de kans om op doel te schieten, maar zijn inzet mistte kracht. Twee minuten later kwam Slikkerveer verdiend op voorsprong. Ronald Capelle was goed opgestoomd langs de linkerflank, kapte zijn tegenstander uit en zette voor op Mitchell Drogt, die bij de eerste paal behendig binnen schoot: 1-0. Een minuut later had het 2-0 moeten zijn, want Sander Hazebroek ging absoluut niet in buitenspel er vandoor, maar scheidsrechter Mulder volgde zijn assistent, die de vlag omhoog hield, waardoor dit feestje niet doorging. In het restant van de eerste helft waren er nog kansen voor Romain van Bruggen en Bas Mulder, maar beide keren stond Roosendaal goed op zijn post. Het bleef zodoende bij de 1-0 met de rust.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer dan Slikkerveer. Nadat een eerste afstandsschot nog in de handen van Patrick Werkhoven verdween, was het in de 51e minuut wel raak. Een schot van Fabio Rodrigues Monteiro schoot van buiten de zestien onhoudbaar in de kruising: 1-1. Daarna hield Patrick Werkhoven zijn team in de race met een aantal goede reddingen. Een corner van Romain van Bruggen werd door Ryan van Dongen voorlangs gekopt en een vrije trap van Romain van Bruggen was niet hard genoeg om te verrassen. De wedstrijd leek weer te kantelen, maar het was Neptunus-Schiebroek was uit een snelle tegenaanval trefzeker. Een schot van Remco Wuister verdween via de binnenkant van de paal in het doel: 1-2. Zes minuten later schoot Damion Janssen hard op doel, maar Roosendaal tikte de bal net over. In de 77ste minuut zorgde een duel met een ruzie op het middenveld ervoor dat beide ploegen met tien man verder moesten. Ryan van Dongen en Lionel Rosalie mochten met een direct rode kaart van het veld af. Rosalie wilde buiten het veld nog verhaal gaan halen, maar het publiek kon de situatie sussen, zodat de aandacht weer naar de wedstrijd kon gaan. Cerezo Fung-A-Wing werd naar voren gedirigeerd en dat leverde meteen gevaar op, maar zijn schot na een rebound ging over. Zes minuten voor tijd was het wel raak. Goaltjesdief Mitchell Drogt stond aan het eind van een aanval over meerdere schijven en tikte beheerst langs de keeper de bal binnen: 2-2. In het restant van de wedstrijd kreeg Slikkerveer via Chevillio Halden nog een kans, maar zijn schot krulde over de kruising heen en Patrick Werkhoven moest nog een keer redding brengen op een afstandsschot, waardoor het een 2-2 gelijkspel werd. De eerstvolgende wedstrijd speelt Slikkerveer op zaterdag 21 januari 2023 om 15.00 uur thuis op het eigen sportpark tegen Heinenoord.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, John van Vught, Cerezo Fung-A-Wing, Ronald Capelle (72 – Chevillio Halden), Damion Janssen, Ryan van Dongen, Romain van Bruggen, Bas Mulder, Sander Hazebroek (46 – Michel Louwerens) en Mitchell Drogt.

Foto’s: Roelie ’t Jong