Slikkerveer maar een kwartiertje goed

Op zondag 24 oktober 2021 speelde Slikkerveer thuis op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen Oosterhout een prima openingsfase. Nadat een eerst schot van Damion Janssen nog niet al te moeilijk was voor de Oosterhoutse doelman, was het in de tweede minuut wel meteen raak. Chevillio Halden haalde op de linkerflank de achterlijn en zijn voorzet op Robert Kosten bij de tweede paal, werd keurig binnen gekopt. Daarna zette Slikkerveer door, trok het initiatief naar zich toe en bleef aanvallen, zonder dat het tot grote kansen kwam. Pas in de 17-e minuut kwamen de bezoekers een eerste keer uit hun schulp, maar was het wel meteen raak door fout uitverdedigen. Naoufal Asrihi schoot slim in de korte hoek: 1-1. Een paar minuten later moest aanvoerder Damion Janssen met een hamstringblessure van het veld en dat leek meteen de ommekeer in de wedstrijd, want Slikkerveer ging steeds meer tegen zichzelf voetballen. Passes die niet aankwamen waren de voornaamste passes. Ondanks dat hoefde Patrick Werkhoven nog niet al te veel in actie te komen. Net voor rust tikte hij keurig een afstandsschot met zijn vingertoppen en hulp van de lat over het doel. Slikkerveer kreeg nog wel een paar kansen voor rust, maar het schot van Ronald Capelle en de kopbal van Ryan van Dongen gingen over het doel heen.

Na de thee kwam er tot overmaat van ramp ook nog het uitvallen van Robert Kosten bij, waardoor de as van het veld verder onder druk kwam te staan. Dat leverde in de 50-ste minuut een treffer op voor Oosterhout, dat via de linkerflank voor het doel zette, waar Martijn Schepers vrij binnen mocht werken: 1-2. Drie minuten later was het wel weer gelijk, dankzij een rake kopbal van Boy van Reede uit een voorzet van Chevillio Halden: 2-2, maar daarna nam Oosterhout het heft in handen en won het met name de slag op het middenveld. In de 58-ste minuut wist Patrick Werkhoven nog een hard schot van afstand over te tikken. In de 62-ste minuut was Werkhoven wel kansloos op een bekeken schot vanaf de rand van de zestien in de linkerhoek van Houdayfa Benyidir, al ging daar nog wel slecht uitverdedigen van Slikkerveer aan vooraf. In de 70-ste minuut was de wedstrijd gespeeld toen Oosterhout op 2-4 kwam via een droge knal van afstand van Diae Abjij. Daarna probeerde Slikkerveer wel de aanval te zoeken, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een inzet van Bas Mulder mistte kracht, een vrije trap van Boy van Reede ging over het doel en het omver lopen in de zestien van Nick Geluk werd niet zo gezien door scheidsrechter Wagner, die een gemakkelijke middag had. Blij Slikkerveer lukte er vanmiddag niet veel, waardoor Oosterhout verdiend met 2-4 won. Komende zondag 31 oktober speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit in Dordrecht bij SC Emma.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Denno Stoffels, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Sem Seiffi, Jesse Ringlever, Damion Janssen (22 – Valerio Vers (71 – Nick Geluk)), Ronald Capelle, Chevillio Halden, Bas Mulder en Robert Kosten (48 – Steven de la Rambelje).

Foto’s: Roelie ’t Jong