Slikkerveer onderuit tegen Spijkenisse

Slikkerveer nam het op dinsdag 12 november 2019 voor de Palace Casino Cup (VoetbalRijnmond Cup) op tegen hoofdklasser Spijkenisse. De tegenstander, uitkomend in de Hoofdklasse A, staat momenteel vijftiende. Dat is een plek onder onze streekgenoot VV Rijsoord. Op voorhand was dus bekend dat het een lastige avond zou worden.

De ploeg van trainer André Stafleu kende voor deze bekerwedstrijd een aantal wijzigingen. Zo kwamen we de namen van Steven de la Rambelje, Danny Rijnberk, Denno Stoffels en Destin Makiesse tegen in de basiself. Dat het een lastige avond werd bleek voornamelijk in het eerste halfuur. De snelle combinaties en de lopende mensen door het centrum maakten het erg lastig voor Slikkerveer. Dit resulteerde na twee minuten al in een doelpunt voor Spijkenisse. Een steekpass door het centrum van de defensie kon vrij ingeschoten worden: 0-1. Bij balbezit voor Slikkerveer zakte Spijkenisse voornamelijk in en liet het Slikkerveer komen. Helaas wist de ploeg de bal niet lang in bezit te houden en liep het snel weer achter de feiten aan. In de 17e minuut verdubbelde de bezoekers de scoren met een schot net buiten de zestien: 0-2. Na 25 minuten stond het 0-3 voor Spijkenisse en leek het een helse avond te gaan worden voor Slikkerveer. Na de deze treffer zette Slikkerveer het om en kwam het iets meer aan voetballen toe. De ploeg moest het voornamelijk van de uitbraken of dode spelmomenten hebben. Tussendoor schoot Spijkenisse nog een vrije trap op de lat, maar verder was er weinig sprake van doelkansen voor beide ploegen.

In de tweede helft wisselde Slikkerveer driemaal. Tom Mulder, Danny Rijnberk en Steven de la Rambelje bleven achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Stefan Bode, Cerezo Fung A Wing en Dylan Vrijman. In de tweede helft bood Slikkerveer meer tegenstand. Het bleef lekker voetballen en probeerde het Spijkenisse lastig te maken. De gehele wedstrijd was er, aan beide kanten, weinig sprake van grote kansen. Halverwege de tweede helft kwam er een doorgekomen middenvelder vrij voor Stefan Bode. Hij omspeelde de doelman knap en maakte er 0-4 van. In de 75e minuut kwam de bal uit een corner bij een speler van Spijkenisse terecht. Hij leek de bal met de hand mee te nemen, maar het spel ging door. Van dichtbij schoot hij de 0-5 binnen. Tussendoor wist Spijkenisse nog een doelpunt te produceren. Een vrije trap werd niet goed gepareerd door Stefan Bode, waarnaar een inlopende man kon binnentikken. Na een vlagsignaal floot de goed leidende scheidsrechter Laros en keurde het doelpunt af. Vlak voor het einde probeerde Slikkerveer nog een eretreffer te maken. De grootste kans was voor Boy van Reede. Hij probeerde het kunstje van afgelopen zondag nog eens te herhalen, maar zijn vrije trap ging net naast. Slikkerveer verliest hierdoor met 0-5 van Spijkenisse.

Al met al een leerzame wedstrijd voor Slikkerveer. Complimenten aan de ploeg die toch probeerde voetballen tegen een lastige tegenstander. Aankomend weekend is de ploeg van André Stafleu vrij. Zondag 24 november komt DHL op bezoek, aftrap 14:00 uur!

Opstelling: Tom Mulder (46 – Stefan Bode), Steven de la Rambelje (46 – Dylan Vrijman), Boy van Reede, Danny Rijnberk (46 – Cerezo Fung A Wing), Nick Geluk, Destin Makiesse, Jesse Ringlever, Kevin Medina (65 – Sem van Grondelle), Denno Stoffels, Bas Mulder (65 – Chevillio Halden) en Ronald Capelle.