Slikkerveer onmachtig tegen SC Gastel

Op zondag 11 oktober 2020 speelde SV Slikkerveer thuis tegen het Brabantse S.C. Gastel. Net als vorige week was de ambiance zonder supporters totaal niet aanwezig.

Slikkerveer leek het daar moeilijk mee te hebben, want het speelde in de openingsfase van de wedstrijd vooral beheerst de bal rond zonder veel risico’s te nemen. Een eerste kans in de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers. Forster kopte van dichtbij over het doel van Patrick Werkhoven. Nadat Dylan Vrijman al een keer naast had gekopt, kreeg Slikkerveer pas na een kwartier spelen haar eerste echte kans. Ronald Capelle stoomde op langs de linkerflank en besloot oog in oog met de uitkomende doelman voor te geven in plaats van zelf op doel te schieten. De voorzet ging over Mitchell van Esveld heen, waarmee de kans was verkeken. Beide ploegen hielden het veld heel kort, waardoor het moeilijk werd voor beide teams om een gaatje te vinden in elkaars defensie. In de 29-ste minuut opende Gastel de score. Uit een kort genomen vrije trap mocht Harm Lambregts vrij uithalen. De bal verdween net onder lat in het doel van Patrick Werkhoven: 0-1. Daarna probeerde Slikkerveer op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar was het in de aanval niet in staat om te verrassen. Een minuut voor de rust trok Gastel ten aanval over de linkerflank. Doordat Slikkerveer verdedigers de bal niet weg kregen lag hij plots panklaar voor Mats Helmons, die de bal laag binnenschoot: 0-2. Een minuut later schoot Dylan Vrijman nog een vuurpijl af richting de kruising, maar doelman Doomen stond goed opgesteld, zodat het 0-2 bleef bij de rust.

In de tweede helft startte Ruben Silva Lopez in plaats van Dylan Vrijman en dat zorgde voor iets meer aanvallende impulsen richting het doel van Gastel. Een eerste schot van Jesse Ringlever ging net over. Uit een snelle tegenaanval legde scheidsrechter Gajadien de bal na een uur spelen onverwachts op de penaltystip toen Boy van Reede zijn tegenstander in de zestien het probeerde met een fopduik en Gajadien er helaas in tuinde. Harm Lambregts benutte dit buitenkansje: 0-3. In de 63-ste minuut probeerde Slikkerveer wat terug te doen. Een corner werd door Ruben Silva Lopez teruggelegd op Ronald Capelle, die zijn schot over het doel zag gaan. Weer een minuutje later volgde een mooie aanval via Ruben Silva Lopez en Bas Mulder, waarna eerstgenoemde de bal terugkreeg en over het doel schoot. Daarna kreeg ook Mitchell van Esveld een schietkans, maar zag zijn inzet geblokkeerd door een verdediger. Slikkerveer leek eindelijk wat venijn in het duel te kunnen gooien, maar werd daarna steeds eenvoudig verdedigd door de bezoekers. Pas in de 81-ste minuut lukte het Dijmon Tewelde door het centrum van de aanval naar het doel op te stomen. Een kleine verdedigingsfout zorgde ook hier voor een makkelijk gegeven penalty. Ruben Silva Lopez benutte de strafschop en zorgde daarmee voor de 1-3. Slikkerveer probeerde het in de slotfase door wat extra versterkingen naar voren te sturen, maar dat leverde geen echte kansen meer op. De bezoekers kregen daarentegen uit snelle tegenaanvallen nog wel enkele kansen. Een schot van Nagtzaam werd goed gestopt door Patrick Werkhoven. Vier minuten voor tijd moest Werkhoven echter capituleren op een inzet van Pascal van Caam, die bij de tweede paal vrij kon uithalen: 1-4. Dat werd ook meteen de eindstand van het duel, waarin de bezoekers verdiend met de punten terug naar Oud Gastel mochten terugreizen. Komende woensdag speelt Slikkerveer om 20.00 uur voor de beker tegen Valken ’68 in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Aanstaande zondag 18 oktober wacht om 14.30 uur het competitieduel in Dordrecht tegen GSC/ODS.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde (75 – Robert Kosten), Boy van Reede, Damion Janssen, Thomas van Prooijen, Jesse Ringlever (54 – Dijmon Tewelde), Kevin Medina, Mitchell van Esveld, Dylan Vrijman (46 – Ruben Silva Lopez), Bas Mulder en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong