Slikkerveer op 2-2 tegen sv DIOS

Op zondag 31 maart 2019 speelde Slikkerveer op het eigen Reijerpark tegen het Noord-Hollandse sv DIOS.

Beide ploegen staan op de ranglijst nog niet bij de eerste vijf, zodat er vooraf veel op het spel stond. Slikkerveer trainer André Stafleu moest wat improviseren in de opstelling, want meerdere spelers waren door blessures afwezig.

In de openingsfase keken beide teams wat letterlijk de kat uit de boom. Pas na precies een kwartier spelen waren de eerste kansjes, maar het afstandsschot van DIOS ging ver over en naast het doel. Ook de voorzet van Nick Geluk bracht geen gevaar voor het doel van de bezoekers. In de 21-ste minuut greep DIOS-keeper Klinkenberg goed in na een corner van Chevillio Halden. In de 27-ste minuut was het uit een snelle tegenaanval meteen raak. Een aanval over de linkerflank werd door Ronald Capelle prima voorgezet op Chevillio Halden, die bij de tweede paal eenvoudig kon binnenschieten: 1-0. Daarna had Slikkerveer met het uitvallen van A-junior Destin Makiesse, die werd vervangen door Jair Umarella, even de tijd nodig om alles weer op de juiste positie neer te zetten. Precies op dat moment kreeg DIOS ook haar eerste echte kans, waarbij Hoefkens uit een corner naast schoot. Voor de rust was er nog een kans voor Slikkerveer. Een fraai schot van Iwan Tewelde werd door Klinkenberg naast getikt. Zodoende bleef het bij de 1-0 stand bij rust na een zeer matige eerste helft.

In de tweede helft was het voetbal nog steeds niet hoogstaand, maar vergoedde de spanning veel voor het aanwezige publiek. Eerst moest direct na rust Patrick Werkhoven goed ingrijpen op een laag schot, dat hij naast kon werken. Daarna werd in de 51-ste minuut uit een vrije trap helaas voor Slikkerveer de gelijkmaker binnen geschoten door Jesse van Weel: 1-1. In de 58-ste minuut maakte B-junior Levi Tomboka zijn debuut in het eerste elftal en maakte een prima indruk. Hij verving Danny Rijnberk op het middenveld. Slikkerveer probeerde steeds meer aanvallend druk te zetten en dat zorgde ervoor dat er ook enkele kansen kwamen. Zo kopte Boy van Reede uit een corner van Chevillio Halden naast, kopte Jair Umarella naast en had Ronald Capelle de pech op zijn slalom door het strafschop gebied om tegen de elleboog van een tegenstander aan te schieten, zodat hij niet door kon gaan richting het doel. De goed leidende scheidsrechter Lochtenberg zag in de handsbal geen overtreding. Aan de andere kant moest Rene Beute nog een keer een bal voor de doellijn wegwerken, de spanning bleef aanwezig. In de 81-ste minuut brak DIOS door de defensie heen van Slikkerveer. Het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter werd genegeerd en razendsnel lag de bal via Robin van der Voort in de touwen: 1-2. Direct vanaf de aftrap ging Slikkerveer in de aanval over de rechterflank. Miguel Oole Garcia werd de diepte ingestuurd en kon met een prima voorzet Ronald Capelle bereiken voorbij de tweede paal. Ronald bedacht zijn geen moment en schoot de bal hard en hoog in de touwen: 2-2. Twee minuten later leek Chevillio Halden de winnende treffer op zijn schoen te hebben, maar zijn krullen schot naar de verre hoek werd door keeper Klinkenberg ternauwernood naast getikt. De corner die volgde van Ronald Capelle belandde op het dak van het doel en was de wedstrijd ten einde. Het bleef zodoende 2-2. Komende zondag 7 april speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij ASC uit Oegstgeest.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Nick Geluk (76 – Miguel Oole Garcia), Rene Beute, Danny Rijnberk (58 – Levi Tomboka), Destin Makiesse (31 – Jair Umarella), Jesse Ringlever, Dijmon Tewelde, Chevillio Halden en Ronald Capelle.