Sport

Slikkerveer pakt plek drie terug na overwinning op Fc IJsselmonde

Slikkerveer had wat goed te maken tegen concurrent FC IJsselmonde. Op Sportcomplex Olympia kwam het eerder dit seizoen vliegensvlug op voorsprong, maar gaven zij deze uit handen na twee penaltymomenten.

Ook op het eigen Sliknest kwam de equipe van Gijs Zwaan op zaterdag 6 april 2024 als een raket uit de startblokken. Al in de tweede minuut kon arbiter Neander Laros het eerste streepje in zijn boekje turven. Een diepe streepbal van Ryan van Dongen bereikte zijn tien jaar oudere broer Mike, die uit de rug van zijn tegenstander was ontsnapt. De middenvelder liet het leer één keer stuiteren om vervolgens kiezelhard met linkerschoen via onderkant lat het doel in te sturen.

Binnen het kwartier had Sem Meulstee de voorsprong kunnen verdubbelen, maar hij kopte rakelings naast het doel van voormalig Slikkerveerder Jeroen Janssens. Niet veel later was de linkerspits van dienst weer betrokken bij een aanvalsopzet. Een goede voorzet van Denno Stoffels werd door Meulstee voorzien van een overstapje en gegund aan Boy van Reede, maar de bal ging niet over de doellijn.

Dat leek later in de eerste helft wel te gebeuren toen Jesse Honcoop aan de andere kant van het veld Ricardo Kieboom onder vuur nam. De doelwachter was al verschalkt, maar Kieboom werd door zijn maatje Romain van Bruggen als trouw secondant geholpen op de lijn. Slikkerveer bleef mogelijkheden creëren, maar was rond de vijandelijke zestien te onzorgvuldig om nog een treffer te vieren. Ook Kieboom stond – ondanks een redelijk rustige eerste helft – zijn mannetje op de spaarzame uitbraken van de Rotterdammers.

Direct na de thee liet Slikkerveer het initiatief aan IJsselmonde. Kansen op de gelijkmaker waren er voor Velazquez en Bencharef. Vooral Bencharef toonde zich een handenbindertje voor de Ridderkerkse defensie en zorgde voor vermakelijke duels met Stoffels in de hoek van het veld. In de counterattack ging Slikkerveer vaak slordig om met balbezit, waardoor het nauwelijks meer dreigend kon worden. Tot het moment dat Bas Mulder Jochem Kouwenhoven lanceerde. Kouwenhoven was niet onbaatzuchtig en zette Meulstee vrij voor de keeper, maar zag de bal via een carambole retour komen. Met zijn linker schoof Kouwenhoven de 2-0 tegen de touwen.

De ingevallen Sem Seifi kon de wedstrijd niet veel later op slot gooien, maar hij schoot in het zijnet. Even later verraste Seifi vriend en vijand met een doelpoging vanaf de middenlijn: mis. Stoffels dacht dit niet veel later beter te kunnen, maar promoveerde zijn poging net zo min tot een goal. Vermeldenswaardig is ook het verdienstelijke competitiedebuut van Slikkerveertelg Ramon Joosen. Die moest als vleugelspeler meermaals aan de bak om Stoffels te ondersteunen, want IJsselmonde bleef op zoek naar de aansluitingstreffer, maar scoren lukte niet. De clean sheet was ook zeker te danken aan Ryan van Dongen, die ronduit heerste in het eigen strafschopgebied.

Zo bleef het bij een degelijke 2-0 overwinning voor de Ridderkerkers, die daarmee de derde plek opeisten. Trainer Gijs Zwaan was opgelucht: “Ik zat met dichtgeknepen billen op de bank. Hoewel we vandaag erg krachtig waren in de duels, moesten we enorm leunen op de laatste linie. Helaas lukte het niet om dat op de andere helft vaker uit te spelen.”

Komende zaterdag 13 april speelt Slikkerveer 15.00 uur uit tegen Charlois.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Jesse Ringlever, Ryan van Dongen, Denno Stoffels, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Bas Mulder, Jochem Kouwenhoven (75 – Ramon Joosen), Robert Kosten (68 – Aaron Plaizier), Sem Meulstee (58 – Sem Seifi).

Door: Ronald Capelle