Slikkerveer pakt volle winst tegen Charlois

Op zondag 28 november 2021 speelde Slikkerveer thuis op het eigen Reijerpark een zware wedstrijd tegen het Rotterdamse sv Charlois. Slikkerveer trad aan zonder een viertal geblesseerden, maar ook de bezoekers moesten een aantal spelers missen.

Meteen in de openingsfase wist de ploeg van trainer Driss El Akchaoui het tempo hoog te houden en in de tweede minuut was Chevillio Halden dicht bij de openingstreffer, maar zijn lage schot in de korte hoek kon gekeerd worden met de voeten door keeper Van Rosendaal. Dat ook Charlois de aanval zocht resulteerde twee minuten later al in de openingstreffer. Geklungel in de Slikkerveer-defensie stelde Jeffrey van Veen in staat om de 0-1 aan te tekenen. Gelukkig maakte Cerezo Fung-A-Wing twee minuten later al weer gelijk. Hij stond aan het eind van een prima opgezette aanval door Valerio Vers, waarna een één-tweetje met Chevillio Halden vanaf de rand van de zestien precies in het hoekje werd benut: 1-1. Beide ploegen bleven de aanval zoeken, waardoor het spel over en weer golfde. In de 17e minuut ontfutselde Bas Mulder de bal bij een tegenstander en kon daarna ongehinderd opstomen langs de linkerflank. Vanaf de achterlijn was zijn voorzet op maat naar Chevillio Halden, die bij de tweede paal de bal binnen kon schieten: 2-1. Voor rust kregen beide ploegen nog enkele kansen om tot scoren te komen. Cerezo Fung-A-Wing schoot in de 19e minuut op de lat en de rebound van Bas Mulder werd over geschoten. In de 31-ste minuut zette Bas Mulder goed voor op Cerezo Fung-A-Wing, maar die zag zijn kopbal maar net over gaan. Aan de andere kant moest Patrick Werkhoven ook nog een paar keer in actie komen. Uiteindelijk bleef het tot aan de rust bij een 2-1 stand.

In de tweede helft trok Slikkerveer het initiatief meer naar zich toe. Dat zorgde meteen voor kansen en treffers. In de 49-ste minuut zette Bas Mulder goed voor op Cerezo Fung-A-Wing, die bij de 1e paal slim binnen kopte: 3-1. Acht minuten later was het weer raak. Dit keer profiteerde Cerezo Fung-A-Wing goed van een te korte kopbal van een Charlois verdediger op zijn doelman. Na het omspelen van de uitkomende keeper was het eenvoudig binnenschieten voor Cerezo Fung-A-Wing: 4-1. Wel werd hij nog dusdanig geraakt door een verdediger, dat verder voetballen niet meer mogelijk was. Dat was duidelijk een aderlating voor Slikkerveer. Charlois putte moed en met alles of niets voetbal kwam het nog heel ver. In de 65-ste minuut kopte Jeffrey Pols de bal in de touwen (4-2) en in de 67-ste minuut was het Sem Meulstee, die profiteerde van een scrimmage voor het doel. Een eerste schot kon nog worden gekeerde door Patrick Werkhoven, maar een tweede inzet van dichtbij was hem te machtig: 4-3. Slikkerveer leek rijp voor nog meer tegentreffers, maar de defensie hield goed stand. In de 71-ste minuut had Bas Mulder de kans om de wedstrijd weer in het slot te gooien. Oog in oog met de uitkomende doelman werd zijn schot gekeerd ten koste van een corner. Een minuut voor tijd was ook de laatste kans van de wedstrijd voor Slikkerveer voor Bas Mulder. Zijn schot vanaf de rand van de zestien verdween recht in de handen van Van Rosendaal. Aan de andere kant moest de complete defensie van Slikkerveer hard werken om alle hoge en lange ballen van Charlois op tijd weg te werken. Ondanks de blessuretijd hield Slikkerveer goed stand en wist het een moeizame overwinning van 4-3 te behalen op sv Charlois.

Mocht komende week de KNVB beslissen dat er toch nog gevoetbald moet worden komend weekend, dan speelt Slikkerveer op zondag 5 december in Dordrecht een uitwedstrijd tegen RCD.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Robert Kosten, Valerio Vers, Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing (60 – Damion Janssen) en Chevillio Halden (80 – Tico ten Have).

Foto’s: Roelie ’t Jong