Sport

Slikkerveer plaatst zich nu al voor nacompetitie

Op zaterdag 11 mei 2024 speelde Slikkerveer een vooraf zware wedstrijd tegen SVS uit Capelle aan den IJssel. In het uitduel eerder deze competitie werd namelijk nog met 2-0 verloren en voor vandaag kon trainer Gijs Zwaan geen beroep doen op Ronald Capelle naast de al langer geblesseerde spelers Thomas van Prooijen, Mitchell Drogt en Patrick Werkhoven.

Maar niets was minder waar in de openingsfase van de wedstrijd. Vanaf de aftrap speelde Slikkerveer de bal goed naar voren en in de zestien legde Bas Mulder de bal goed breed op de mee opgekomen Robert Kosten, die de bal al binnen 10 seconden hard en hoog in de touwen joeg: 1-0. Een heerlijke start voor Slikkerveer, dat meteen probeerde door te drukken, maar daar nog even geduld voor moest opbrengen. Pas in de 21ste minuut kreeg ook SVS een eerste kans maar het schot ging een meter of tien naast. Daarna kreeg Slikkerveer een aantal hele goede kansen op rij. Zo zette Jesse Ringlever Bas Mulder goed diep voor doelman Nieuwerf, die nog net op tijd met zijn voeten redding kon brengen. In de 28ste minuut moest Ricardo Kieboom voor het eerst ook echt in actie komen op een afstandsschot, maar dat deed ie goed. Vier minuten later stoomde Sem Meulstee goed op langs de linkerflank. Oog in oog met doelman Nieuwerf passeerde hij hem precies door de benen: 2-0. In het slot van de eerste helft volgde er nog meer kansen voor Slikkerveer. Sem Meulstee schoot op het dak van het doel en Robert Kosten zag zijn schot geblokkeerd worden door een verdediger. In de tweede minuut van de blessuretijd was het wel raak. Mike van Dongen zette goed voor op Boy van Reede, die eenvoudig binnen werkte: 3-0.

In de openingsfase van de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers, maar het schot ging voorlangs. In de 58ste minuut kreeg Robert Kosten weer een opgelegde kans om de score te verhogen. Zijn schot werd echter door doelman Nieuwerf geweerd. Vervolgens was er ook nog een kans voor Boy van Reede, maar die kon niet goed tot een schot komen. Daarna kwamen ook de bezoekers een aantal keren richting het doel van Ricardo Kieboom. Een eerste schot kon nog eenvoudig gepakt worden, maar in de 75ste minuut moest hij toch buigen voor een afstandsschot van Natan Ogbay die van veraf via de paal binnen schoot: 3-1. Voordat Slikkerveer verder in het gedrang zou komen maakte Jochem Kouwenhoven aan de eventuele illusies van SVS een einde door een lange bal van achteruit goed aan te nemen en in doel te krullen: 4-1. Daarmee was de wedstrijd weer gespeeld en door het warme weer liep de wedstrijd daarmee kabbelend naar zijn einde. Het bleef 4-1 en daarmee is Slikkerveer zeker van de nacompetitie. Op de ranglijst klimt het weer naar de tweede plaats, maar is de definitieve plek nog niet zeker.

Aankomende zaterdag 18 mei speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit in en tegen Oud-Beijerland.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Ryan van Dongen, John van Vugt (46 – Sem Seifi), Denno Stoffels, Mike van Dongen, Jesse Ringlever, Romain van Bruggen, Bas Mulder (81 – Aaron Plaizier), Sem Meulstee (46 – Jochem Kouwenhoven) en Robert Kosten.

Foto’s: Roelie ’t Jong