Slikkerveer scoort, maar scheidsrechter ziet het niet

In de laatste competitiewedstrijd in de tweede klasse speelde Slikkerveer uit bij Heinenoord. De wedstrijd moest nog op gang komen en Slikkerveer stond al binnen drie minuten achter met 1-0. Een doelpoging van Sanzio Dieterich werd van richting veranderd via een verdediger, waardoor Patrick Werkhoven kansloos was op de doellijn. Aan de andere kant kreeg Ryan van Dongen een grote kans na een voorzet van Bas Mulder, maar hij schoot naast. Slikkerveer bleef richting het doel van Heinenoord opkomen. Na een kwartier spelen verdween een voorzet van Bas Mulder op de vrij voor het doel staande Ronald Capelle net naast getikt door een verdediger. Een minuutje later legde Aaron Plaizier aan bij een vrije trap, maar die ging net naast. De grootste kans was voor Ronald Capelle in de twintigste minuut. Oog in oog met de uitkomende doelman Spanjaart schoot hij helaas net over het doel. In de periode daarna moest Patrick Werkhoven ook enkele keren op rij redding brengen, maar dat ging allemaal steeds goed. Vijf minuten voor rust creëerde Ronald Capelle nog een fraaie kans voor zichzelf. Vanaf de rechterflank naar binnen gedraaid schoot hij vanaf de rand van de zestien, maar ook nu stond Spanjaart op zijn post. Waar Slikkerveer voor rust probeerde nog iets te forceren, daar zorgde een snelle counter van Heinenoord voor een lesje in effectiviteit. Sanzio Dieterich werd voor het doel op maat bediend en tikte eenvoudig de 2-0 binnen.

In de tweede helft kwam Heinenoord wat beter uit de kleedkamer dan Slikkerveer. Gelukkig bracht Patrick Werkhoven tot twee keer toe redding. Pas in de 59ste minuut zette Bas Mulder Ronald Capelle goed vrij voor de keeper, maar de inzet van Ronald Capelle werd gestuit door de uitkomende doelman Spanjaart. Twee minuten later was het wel raak. Ronald Capelle schoot via de binnenkant van de paal de bal in het doel, maar scheidsrechter Van er Bend zag het niet en uiteraard de assistent-scheidsrechter ook niet. Een zuiver doelpunt voor Slikkerveer, maar hij kwam jammer genoeg niet op het scorebord terecht. In de 68ste minuut werd Boy van Reede in de zestien gestuit, waarna de bal op de penaltystip werd gelegd door Van der Bend. Dit buitenkansje werd een prooi voor Damion Janssen, die de bal hard in de bovenhoek schoot: 2-1. De aansluitingstreffer was nu gemaakt. Tien minuten later leek Damion Janssen met een geweldig hard schot de gelijkmaker aan te tekenen, maar keeper Spanjaart tikte de bal net over de lat. Uit de corner die volgde schoot Damion Janssen bij de tweede paal hard in, maar een verdediger op de doellijn redde Heinenoord. Zodoende bleef het 2-1 voor de thuisploeg. Slikkerveer bleef helaas ook nu weer met lege handen achter. Komend jaar kan het onder leiding van de nieuwe trainer Gijs Zwaan in de derde klasse gaan proberen om weer terug te komen in de tweede klasse.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Sem Seifi (70 – Chevillio Halden), Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vught, Valerio Vers, Jesse Ringlever, Ryan van Dongen, Aaron Plaizier (64 – Damion Janssen), Bas Mulder en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong