Slikkerveer speelt 2-2 tegen SC Emma in Dordrecht

Het doordeweekse inhaalduel tegen SC Emma werd afgelopen donderdagavond 18 november 2021 gespeeld in Dordrecht.

Trainer Driss El Akchaoui had nog steeds te maken met een fikse ziekenboeg. Toch kende het een hele goede start. Meteen al in de eerste minuut kreeg Bas Mulder al een kans, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien ging naast. Binnen tien minuten had Slikkerveer al met 0-2 voor moeten staan, maar scheidsrechter Veldhoen liet zich in de luren leggen door zijn Dordtse assistent. Beide keren dacht Chevillio Halden gescoord te hebben, maar werden ze onterecht geannuleerd. In de twaalfde minuut zag Bas Mulder zijn schot goed gepakt worden door de doelman, maar bouwde Slikkerveer een licht veldoverwicht op. Aan de andere kant was er wel de tegenvaller dat Aaron Plaizier en Sem Sieffi geblesseerd moesten uitvallen. Keeper Patrick Werkhoven hoefde amper in actie te komen. Alleen een paar hoge voorzetten en een schot van afstand. Slikkerveer kreeg in het slot van de eerste helft nog weer een paar kansen. Een voorzet van Chevillio Halden werd goed ingekopt door Robert Kosten, maar ook prima uit de hoek getikt door de doelman. In de laatste minuut van de eerste helft beloonde Slikkerveer zich toch nog met een treffer. Valerio Vers schoot een aanval over meerdere schijven beheerst in de hoek: 0-1.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en had Emma het initiatief. In de 47-ste minuut redde Patrick Werkhoven nog prima op een aanval over de rechterflank. Drie minuten later stuurde Chevillio Halden Bas Mulder goed diep. Het vernuftige lobje was echter net niet hoog genoeg om de doelman te verschalken. In de 56-ste minuut was het echter aan de andere kant raak. Jesper van Helden had een geweldig schoot vanaf 25 meter in de verre hoek binnen: 1-1. Emma zette verder druk op Slikkerveer, maar toch waren er ook kansjes. In de 68-ste minuut legde Robert Kosten goed breed op Chevillio Halden, maar zijn schot ging over. In de 72-ste minuut werd door Slikkerveer, dat een aanval wilde opbouwen, balverlies geleden op het middenveld. Via een razendsnelle counter schoot Maciek Dziedzic vanaf de rand van de zestien de 2-1 binnen. Slikkerveer leek op dat moment verslagen, maar richtte zich tien minuten later toch nog weer op. Bas Mulder kreeg twee grote kansen, maar hij zag zijn eerste schot langs de kruising krullen en zijn tweede inzet door een verdediger op de doellijn gekeerd. De slotminuten waren voor Cerezo Fung-A-Wing. Een eerste kopbal werd nog net onder de lat weggetikt door de doelman. In blessuretijd kopte Cerezo toch nog de gelijkmaker binnen. Bas Mulder had Chevillio Halden diep gestuurd op de rechterflank. Zijn voorzet was precies op maat en werd over de doelman gekopt door Cerezo Fung-A-Wing: 2-2.

Gezien over de hele wedstrijd een verdiend punt voor de ploeg van trainer Driss El Akchaoui. Komende zondag speelt Slikkerveer uit in Rotterdam tegen Steeds Hooger.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Sem Seiffi (36 – Valerio Vers), Tico ten Have (68 – Cerezo Fung-A-Wing), Aaron Plaizier (33 – Denno Stoffels), Jesse Ringlever, Robert Kosten, Chevillio Halden en Bas Mulder.

Foto’s: Arjan ’t Jong