Slikkerveer speelt zich naar koppositie

Op zondag 4 oktober 2020 speelde Slikkerveer in het Rotterdamse Overschie tegen HWD een belangrijke wedstrijd. Bij winst lag de koppositie in het verschiet, omdat meerdere wedstrijden waren afgelast. Maar een eenvoudige wedstrijd werd het niet, want de wind, die over de lengte van het veld stond had een grote invloed op het spel.

In de openingsfase tasten beide teams elkaar rustig af. Slikkerveer startte zonder de afwezigen Ryan van Dongen, Cerezo Fung-A-Wing, Damion Janssen, Ronald Capelle en Ruben Silva Lopez, maar ook de thuisploeg mistte enkele spelers. De eerste kans in de wedstrijd was voor Robert Kosten, die goed diep was gestuurd, de keeper uitspeelde, maar te ver naar de zijkant gedrongen werd om nog in het doel te schieten. Ook HWD kreeg daarna twee kleine kansjes. In de 23-ste minuut schoot Jesse Ringlever vanaf de zijkant hard op doel. Keeper Boukhari pakte de bal net onder de lat vandaan. Wat later stoomde Iwan Tewelde langs de rechterflank naar de achterlijn. Voor het doel stonden Bas Mulder en Robert Kosten klaar om de bal in te schieten, maar de voorzet lukte net niet goed. In het slot van de eerste helft nam Mitchell van Esveld HWD vanaf de rechterflank op de korrel. Een eerste pass werd nog net op tijd onderschept door keeper Boukhari voordat Bas Mulder kon binnenwerken. Een tweede schot stompte de doelman terug het veld in. Dylan Vrijman ving de bal op en speelde de bal over zijn tegenstander heen en werd daarna gehinderd. Voldoende voor scheidsrechter Durgunsu, die er dichtbij stond, om de bal op de penaltystip te leggen. Het buitenkansje werd drie minuten voor de rust kundig benut door Robert Kosten: 0-1. Al met al was het geen beste eerste helft van beide kanten, want het balverlies was door de wind steeds groot.

Na de thee kwam Slikkerveer veel sterker uit de startblokken en zette het goed druk op de verdediging van HWD. Dat leverde meteen een goede kans op. Dylan Vrijman zette voor op Robert Kosten, maar Mauricio van HWD kopte de bal maar net langs de voor hem goede kant van de paal achter. In de 47-ste minuut pakte Bas Mulder de bal af bij een verdediger en bracht Robert Kosten in stelling, maar die schoot hard tegen de paal. Daarna ging er nog een schot van Jesse Ringlever over het doel. In de 58-ste minuut kreeg de thuisploeg haar eerste kans in de tweede helft. Guerrouj schoot uit de draai in de zestien, maar Patrick Werkhoven redde goed met de voeten. Een minuutje later schoot Boy van Reede van afstand hard op doel, maar de keeper hield de bal goed tegen. In de 70-ste minuut dacht Slikkerveer de voorsprong te verdubbelen. Een prima pass van achteruit van Iwan Tewelde werd door Robert Kosten verlengd op Bas Mulder, die de bal in de touwen schoot. Pas toen dat het geval was ging de vlag omhoog voor buitenspel van Kosten, wat het totaal niet was. Toch annuleerde Durgunsu de treffer en ging alsnog mee in het vlagsignaal. Slikkerveer bleef doorvoetballen en op zoek gaan naar de tweede treffer. Dijmon Tewelde schoot vanaf de zestienmeterlijn geplaatst in de hoek, maar katachtig tikte doelman Boukhari de bal naast. In de 77-ste minuut kreeg Mitchell van Esveld een niet te missen kans. Robert Kosten zette de bal goed voor bij de tweede paal, waar Mitchell de dalende bal niet in het lege doel wist te koppen. Ook Dylan Vrijman legde nog aan voor een treffer, maar het schot ging net niet over de doelman van HWD heen. Toch kwam loon naar werken voor de ploeg van trainer André Stafleu. In de 82-ste minuut werd een uitgebreid opgezette aanval vanaf de achterlijn teruggelegd door Bas Mulder op de mee opgekomen Dijmon Tewelde, die de bal van dichtbij binnen schoot: 0-2. Dat werd ook de eindstand. Door deze winst klimt Slikkerveer op de ranglijst naar een gedeelde eerste plaats. Komende zondag wacht om 14.00 uur op het eigen sportpark het Reyerpark de thuiswedstrijd tegen SC Gastel uit het Brabantse Oud Gastel.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Thomas van Prooijen, Jesse Ringlever (60 – Dijmon Tewelde), Kevin Medina (85 – Aaron Plaizier), Mitchell van Esveld, Dylan Vrijman, Robert Kosten (83 – Nick Geluk) en Bas Mulder.

Foto’s: Roelie ’t Jong